0
Ostali sportovi

Foto: Facebook/European Water Polo Championships Belgrade 2016

SVE SPREMNO ZA OTVARANJE SL: Srbija sutra vraća dug Amerikancima

Objavljeno: 22.06.15 u 16:14

Vaterpolo reprezentacija posle sinoćnjih peripetija sa hotelom, zbog čega je stručni štab morao da odsedne u drugom, danas je održala prvi trening u Bergamu.

 

Ekipa je trenirala u zatvorenom bazenu dok će večeras, posle ceremonije svečanog otvaranja trenirati na otvorenom plivalištu na kojem će sutra u 16.00 otvoriti finalni turnir Svetske lige utakmicom protiv Amerike.

Nedavna četiri poraza ne brinu Savićeve pulene. Duško Pijetlović kaže:

– Ipak su to bile pripreme gde su kao domaćini imali sve. Primetan je uticaj na igru iskusnih Azeveda, Mozesa i Smita na koje selektor Udovičić ozbiljno računa. Bezobrazniji su, drskiji u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Samo sigurno je da im u Bergamu neće biti dozvoljeno sve ono što su imali na pripremama.

Slično razmišlja i Milan Aleksić koji će imati ulogu prvog beka reprezentacije:

– Imam toliko utakmica da mi neće biti problem da preuzmem tu odgovornost. Amerikanci nisu kao ranije ali sve zavisi od nas. Imaju iskustvo, neki mladi igrači su pokazali napredak i sigurno je da je to bolja ekipa nego što je bila ranijih godina.

Amerikanci se pripremaju najviše za Pan Amričke igre. To je istakao i selektor Udovičić koji želi da pokaže da ekipa koju vodi napreduje.

Posle podne će biti održana ceremonija svečanog otvaranja na kojoj će glavnim ulicama Bergama prodefilovati sve ekipe, službena lica, predstavnici FINA i domaćina. Biće održani brojni govori, a to će verovatno da popravi utisak od prvog dana. Ekipe su smeštene po obodima grada, daleko od centra u kojem su igrom slučaja šestorica Srba višak u Hotelu Park.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter