0
Evrokupovi

KO JE KAIRAT? Stari Zvezdin znanac (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.15 u 14:14

Fudbalski klub Kairat iz Almatija (bivši grad Alma-Ata) prvi je protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a ono što je najzanimljivije je da su crveno-beli već igrali protiv ove ekipe pre 13 godina.

Takođe se radilo o kvalifikacijama za tadašnji Kup UEFA, a Crvena zvezda je trijumfovala ukupnim rezultatom 5:0, u Beogradu je bilo 3:0, a u Kazahstanu 2:0.


(Izvor: Youtube/CrniGuja)

Kairat igra na Centralnom stadionu u Almatiju koji posle nedavnog renoviranja može da primi 23.804 gledaoce na tribine. Nadimak kluba je „narodni tim“. Trener je iskusni slovački stručnjak Vladimir Vajs koji je svojevremeno bio i selektor svoje države.

Dva puta je Kairat bio šampion države (1992. i 2004. godine), a čak šest puta je osvajao kup od kada je Kazahstan samostalna država, dok je 1988. godine došao do Kupa federacija SSSR. Klub nije imao previše uspeha u evropskim takmičenjima odnosno uglavnom je ispadao u kvalifikacijama.

Pored dalekog puta, nezgodne klime i vremenske razlike najveći protivnik Crvene zvezde biće solidan tim čiji najbolji igrač je španski fudbaler Sito Rijera dobro znan svima u klubu sa Marakane. Brat čuvenijeg Alberta koji je nastupao i za Liverpul igrao je protiv srpskog vicešampiona pre dve sezone nastupajući za ukrajinski Černomorec.

Pored njega pokretačke snage Kairata su srpski defanzivac Žarko Marković koji se posle nastupa u pojedinim rumunskim klubovima otisnuo u Kazahstan. Stameni štoprer, visok 204 cm u Srbiji je nastupao za Sopot i BASK. Tu su i dva nezgodna Brazilca, oba igraju u vetnom redu – Isael i Seržinjo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter