0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

ODLIČNI, PET: Grbić hvali svoje odbojkaše

Objavljeno: 21.06.15 u 10:55

Srbija je savladala Australiju u oba meča Svetske lige i time došla nadomak plasmana na fajnal-siks ovog takmičenja, a selektor Nikola Grbić imao je razloga za zadovoljstvo posle tih mečeva.

Zalaganje, igra, koncentracija – sve je bilo na zavidnom nivou protiv Australije, te je Nikola Grbić kao selektor bio veoma zadovoljan svim elementima naše igre.

– Izuzetno sam zadovoljan pristupom, jer ponekad ovakve utakmice mogu da se iskomplikuju ukoliko padne koncentracija i ukoliko očekuješ da protivnik sam izgubi. Na sreću, to se kod naših momaka nije desilo i svi u timu su dali doprinos ovoj pobedi – blistao je Nikola Grbić posle drugog trijumfa nad Australijom, a zatim dodao:

– Oni nisu igrali toliko dobro u odbrani, kao što su u prvoj utakmici. Mislim da je to jedan element koji ih je držao u igri u prvom meču. Mislim da smo ponovo imali veoma ozbiljan pristup, odigrali smo koncentrisano, bez mnogo grešaka i mislim da je rezultat više nego realan – rekao je Grbić.

Već narednog vikenda Srbija će igrati dva meča protiv Italije na svom terenu.

– Te dve utakmice sa Italijom će biti jako važne u svakom smislu. Da li smo drugi ili treći ne menja ništa, ali je jako važno da odigramo što je moguće bolje i da im stavimo do znanja da će im biti jako teško na završnom turniru… Kada pobediš tri od četiri utakmice protiv jedne ekipe onda ipak ulaziš drugačije u naredne mečeve – istakao je selektor Srbije.

Srbija posle osam odigranih utakmica zauzima drugo mesto u grupi A sa 14 bodova, jednim manje od Brazila, a jednim više od Italije, dok je Australija poslednja sa samo tri osvojena boda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter