0
Košarka

FOTO; STARSPORT

TURSKA, PLEJ-OF: Produžetak ponovo koban po Fenerbahče, Bogdanović od junaka do tragičara

Objavljeno: 04.06.15 u 20:59

U trećem duelu polufinalne serije plej-ofa turskog šampionata košarkaši Pinar Karšijake pobedili su Fenerbahče posle produžetaka sa 84:83 (17:16, 22:13, 19:20, 18:27, 8:7) i tako poveli sa 2:1 u pobedama.

Srpska kolonija u Fenerbahčeu imaće vraški težak posao da prođe u finale turskog šampionata, posle još jednog bolnog poraza od Pinar Karšijake. Ovog puta Karšijaka je bila domaćin i njima je dovoljno da odbrane prednost domaćeg terena i u narednom meču kako bi prošli u finale i zakazali duele sa Anadolu Efesom.

Prvi korak su napravili. Večeras su sjajno počeli meč i u odličnoj drugoj četvrtini došli do dvocifrene prednosti posle polovine igre. Čvrsto su držali Fenerbahče na tom zaostatki, čak su do 3 i po minuta pred kraj duela imali vođstvo od 12 poena.

A onda je, kao i u prvom meču ove serije Fenerbahče počeo da šutira sjajno, Bogdan Bogdanović je započeo seriju tima iz Istanbula, nastavili su je Endrju Gaudlok i Melih Mahmutoglu trojakama kojima je utakmica u neizvesnoj završnici otišla u produžetke.

Tim Željka Obradovića u dodatnih pet minuta bio je bez Nemanje Bjelice i Jana Veselog, ali je i pored toga imao značajnu prednost, na 50 sekundi do kraja vodio je sa 83:80. Ipak, nošeni podrškom sa tribina domaći su preokrenuli pogotkom sedam sekundi pre poslednjeg zvuka sirene.

Loptu sa strane je dobio danas raspoloženi Bogdan Bogdanović, igrao leđima protiv svog čuvara, ali je njegov šut preko ruke ostao na prvom obruču i meč je bio završen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter