1
Evropske lige

FOTO: FIFA

ŠOKANTNO: Irci otkrili da im je FIFA platila da prećute tužbu za Anrijevu ruku u baražu za SP!

Objavljeno: 04.06.15 u 21:17

U danima kada teksonski potresi potresaju FIFA, javljaju se nove informacije preko kojih bi na površinu mogle da isplivaju najveće malverzacije svetske kuće fudbala.

Tada je u produžetcima revanša baraža za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi Tjeri Anri rukom primio loptu ispred gola Irske i postigao neregularan pogodak kojim je Francuska otišla na Mondijal.

Predsednik Fudbalskog saveza Irske Džon Delejni otkrio je danas da je FIFA 2009. godine platila toj organizaciji čak pet miliona evra kao neku vrstu odštete za nepravdu koju je reprezentacija ove zemlje doživela u kvalifikacijama za Mundijal u Južnoj Africi.

Tačnije, prava svrha te uplate bio je mito, odnosno, razlog ako bi Irci povukli tužbu prema FIFA i zahtev da se ponovo odigra pomenuta utakmica.

– Savez je dobio uplatu da ne bi pokretali tužbu. Potpisali smo, ali smo prethodno razmenili niz uvreda i sve je bilo rešeno. To je bio vrlo dobar dogovor i potpuno legitiman dogovor za Fudbalsku asocijacu Irske. To kažem sa puno samopouzdanja – rekao je Delejni.

Svetsku kuću fudbala ne prestaju da potresaju skandali…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter