0
Evroliga

NIŠTA OD TIMBERVULVSA: Minesota ‘šteka’ keš na reprezentativcu Srbije

Objavljeno: 02.06.15 u 09:09

Kako stoje stvari, dosadašnji košarkaš Fenerbahčea i reprezentativac Srbije, Nemanja Bjelica, karijeru ipak neće nastaviti u NBA timu Timbervulvsa kao što se ranije spekulisalo.

Naime, ovaj 27-godišnji krilni košarkaš koji je 2010. godine izabran kao 35. pik na NBA draftu, a koji je sezonu završio u timu Željka Obradovića, u ekipi Fenerbahčea, navodno je od uprave kluba iz Mineapolisa tražio preveliki ugovor.

Prema podacima „Eurobasketa“, MVP Evrolige je od čelnika kluba tražio ugovor na pet miliona dolara godišnje. 

Uz sve to, Bjelica je navodno insistirao na trogodišnjem ugovoru, što znači na plati od 15 miliona dolara, ali generalni menadžer Timbervulvsa, Flip Sanders, nije bio spreman da ispuni zahteve srpske verzije Kevina Duranta.

Košaraš koji je visok 209 centimetara želi da se posle pet godina od izbora na draftu oproba u NBA ligi, ali po svemu sudeći nije izevsno u kojem će klubu moći da zaigra.

Upravo zbog toga menadžer srpskog reprezentativca i zvanično najkorisnijeg igrača Evrolige u sezoni 2014/15, u narednom će pokušati da privoli ekipu da trejduje prava na srpskog igrača u klub koji je spreman da plati ovaj ugovor.

Bjelica, koji je posle odlaska iz Crvene zvezde nastupa tri sezone za Kahu Laboral, a poslednje dve godine je u Fenerbahčeu, informisao je upravo turskog giganta da će iskoristiti klauzulu o raskidu ugovora.

Fenerbahče trenutno vodi završne bitke na putu kad odbrani šampionske titule, a u ponedeljak je u polufinalu plej-ofa izjednačio protiv Karšijake na 1:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter