0
Ostali sportovi

Foto: STARSPORT

JUNACI PARTIZANA ZA HOTSPORT: Navijači vetar u leđa, kapiten uveličao slavu Đurđevdan! (FOTO)

Objavljeno: 06.05.15 u 23:31

Partizan je, posle dve sezone koje je završavao u polufinalu plej-ofa, posle majstorice koja je odlučena posle peteraca, nadigrao Crvenu zvezdu i otišao na megdan Radničkom u borbi za titulu. 

Jedan od junaka pobede crno-belih, ako ne i najveći, je golman Dimitrije Rističević. Vratio se na gol Partizana, jer je Slobodan Soro iznenada morao da otputuje za Brazil, i maestralno odradio posao. Skinuo je nekoliko važnih šuteva i zabeležio dvadesetak odbrana.

– U prvom poluvremenu, bar što se mene tiče, osećao sam tremu. Prvi put sam branio u jednoj ovakvoj utakmici, pa još i publika… Trebalo mi je malo vremena da se opustim, a to se desilo i celoj ekipi. Nismo odmah ušli u ritam, ali tu su bili navijači koji su nas sve vreme bodrili svojom pesmom i dali nam snagu da preokrenemo. Zasluženo smo pobedili i prošli u finale – kaže Rističević za HotSport.

O čemu si razmišljao pred peterce?

– Analizirao sam samo dvojicu šutera, Strahinju i Viktora Rašovića i Vići sam i branio levo nisko, jer već sam video da tu šutira – zaključio je fenomenalni Rističević.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Sijao je od sreće i kapiten Dušan Mandić, pokretačka snaga Partizana. Bio je crno-beli tim na ivici provalije, a izašao jeiz serije kao pobednik …

– Ovo se stvarno retko dešava. Videlo se kakva smo mi ekipa, koliko smo hrabri, srčani i koliko smo do kraja verovali u pobedu. Verujte, nije svejedno doći na peterce i šutirati Denisu Šefiku. Ni mnogo iskusniji igrači od nas to nisu izdržali i podlegli su pritisku. Eto, mi smo izdržali, izvukli smo se iz ‘mrtvih’. Čestitam i Zvezdi na fantastičnoj partiji. Bili smo jednaki do kraja, imali smo više sreće, ali treba i to imati – kaže Mandić.

Čekalo se dobre tri četrtine da proradi haubica sa Banjice, a onda su usledila tri gola u poslednjoj deonici, uključujući i onaj sa pet metara za izjednačenje, ali i još jedan u penal seriji.

– Srećom, krenulo me. Nije me htelo u prvom poluvremenu, hvala Bogu, to što tada nije prošlo, prošlo je u drugom. Danas je i slava Đurđevdan, slavim je i zato sam još srećniji.

Navijači su došli onda kada je crno-belim momcima to bilo najpotrebnije, pesma nije prestajala sve vreme, ali umalo da to bude otežavajući faktor.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Sputali su nas, bili smo u grču zbog njih. To nam se desilo i na utakmici protiv Galatasaraja, kada smo gubili 7:4, pa se vratili u meč i pobedili. Hvala im na podršci, veliki vetar u leđa su nam bili. 

A sada ovako i u finalu.

– Ovako, idemo polako. Ovo je gotovo, proslavićemo malo, pa da razmišljamo o Radničkom. Srećan sam što smo u finalu i puno mi je srce – zaključio je, za HotSport, kapiten Partizana Dušan Mandić.

Prvi meč igra se već u subotu u Kragujevcu. Finalna serija igra se na tri pobede, a termini su 9, 12, 16. maj i eventualno 20. i 23. Radnički će imati prednost domaćeg bazena u prvoj, trećoj i eventualnoj petoj utakmici.

Tim Vladimira Vujasinovića igra za 26. naslov prvaka države, Radnički za prvi.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter