4
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

POLUFINALE PLEJ-OFA: Spektakl na Banjici, Partizan posle peteraca udavio Zvezdu i prošao u finale! (FOTO)

Objavljeno: 06.05.15 u 21:28

Neverovatan meč smo gledali u trećoj utakmici polufinala plej-ofa Prvenstva Srbije u vaterpolu. Partizan i Crvena zvezda priredili su sjajnu predstavu uz puno preokreta i dramatičnu završnicu meča i koji je na kraju posle petaraca ipak pripao Partizanu sa 11:10, u regularnom delu bilo je 7:7.

Vaterpolo je još jednom pokazao svu svoju čar i potvrdio da se na ovim prostorima ovaj sport zaista ume igrati. Partizan i Crvena zvezda su posle po jedne pobede u prva dva meča, u trećem duelu priredili spektakl za sve ljubitelje ovog sporta, a posebno za prisutne gledaoce na bazenu na Banjici.

Regularni deo meča bio je pun preokreta. Crvena zvezda je počela furiozno i već do poluvremena je imala prednost od 4:1, a odmah po početku trećeg perioda stigla je i do četiri gola prednosti. Mnogi su tada mislili da je poznat i drugi finalista, međutim, pitali su se i izabranici Vladimira Vujasinovića.

Usledila je neverovatna serija Partizana od šest uzastopnih golova i vođstvo od 7:5 na samo minut do kraja. Međutim, ni tu nije bio kraj. Brzim golom Zvezda je vratila neizvesnost u meč i stekla pravo na poslednji napad koji je iskoristila i devet sekundi do kraja preko Viktora Rašovića izjednačila na 7:7. Partizan nije stigao da uputi pravi šut ka golu i meč je otišao u peterce.

Strahinja Rašović je otvorio penal seriju pogotkom, a na drugoj strani odgovorio je najbolji pojedinac u crno-belom taboru Dušan Mandić. I u drugoj seriji su izvođači bili sigurni, a onda je u trećoj junak crveno-belih iz regularnog dela Viktor Rašović pogodio samo prečku. Tanasković je na drugoj strani realizovao promašaj Zvezde.

Đorđe Bjelić je vratio egal, ali je Jakšić doneo novo vođstvo Partizanu od 11:10. Odgovornost je u petoj seriji bila na kapitenu Crvene zvezde Sava Ranđelović, ali je ruka zadrhtala, pa je njegov promašaj označio prolazak Partizana u veliko finale prvenstva Srbije gde će se sastati sa Radničkim iz Kragujevca.

hotsport.rs  

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter