0
Evropske lige

DOGOVOR PAO: Andreas Pereira ostaje sa ‘Crvenim đavolima’

Objavljeno: 02.05.15 u 09:51

Kreativni vezista Mančester junajteda Andreas Pereira (19) obnovio je ugovor sa klubom i po slovu novog ostaće na „Old Trafordu“ do juna 2018. godine.

Na taj način je stavljena tačka na spekualcije da će Belgijanac brazilskog porekla krenuti stopama Pola Pogbe i u potrazi za većom minutažom napustiti klub.

Pereira se 2011. godine iz PSV Ajndhovena pridružio Junajtedu, a ove sezone je pod palicom Luja van Gala uspeo da izbori status prvotimca.

– Talentovan je i ima ogromnu želju da što više nauči. Presrećan sam onim što sam video i želim da ubuduće samo radim na unapređivanju njegove igre – kazao je Van Gal.

Pereira je 15. marta na meču sa Totenhemom debitovao u Premijer ligi. Upravo na tom susretu je na „Teatru snova“ u 77. minutu ušao umesto Huana Mate, a igrao je i u drugom poluvremenu avgustovskog poraza od MK Donsa u Liga kupu.

Nakon meča sa SparsimaVan Gal je bio oduševljen Pereirom.

– Ako imate 19 godina i igrate za Junajted, to znači da ste veoma talentovani. Prezadovoljan sam Andreasom – rekao je Van Gal.

Mladi igrač čija se vrednost procenjuje na oko pola miliona evra upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Brazila za igrače do 20 godina.

hotsport.rs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter