0
Extreme

FOTO: facebook.com

SRBIJA DO TOKIJA: Ono kada dvojici biciklista ni 20.000 kilometara ne smeta da obiđu svet na dva točka! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.04.15 u 08:42

Dragan Šibalić i Ivan Đurić su svoju ljubav prema vožnji na dva točka dokazivali mnogo puta do sada, ali ovaj poduhvat i put na koji su već krenuli vredni su svakog pomena i pažnje.

Oni su došli na ideju i upustili se u projekat pod dobro poznatim sloganom: ‘Srbija do Tokija’ na put dugačak preko 20.000 kilometara. Šibalić je sa Đurićem krenuo iz rodnog Kraljeva, a na putu do Japana dugom šest meseci, Šibalić će biciklom proći kroz zemlje i mesta kao što su Kazahstan, Rusija, Sibir, Mongolija, Vladivostok i Južna Koreja.

Šibalić i Đurić planiraju da voze oko 150 kilometara dnevno, u zavisnosti od predela kroz koje bude prolazio. U Tokiju ga čekaju predstavnici ambasade Srbije koji će organizovati svečani doček. Trenutno se dva prijatelja nalaze u glavnom gradu Belorusije, Minsku, gde ih je ugostila porodica Karić, na čelu sa poznatim i uglednim biznismenom Bogoljubom Karićem, koji tamo boravi.

– Divan potez naše čuvene porodice Karić da u duhu srpske pravoslavne, domaćinske, kulture, običaja i vaspitanja, a tamo daleko u belom svetu, dočekaju putnike namernike i omoguće im odmorište, iće i piće!
Taj potez je posebno značajan ako se ima u vidu da su ti putnici namernici srpski heroji koji su jarbole zamenili za bicikle pa će se tako zastava Srbije vijoriti mesecima na putu od Kraljeva do Tokija! Živela Srbija!- napisao je njihov prijatelj Živojin Petrović na svom fejsbuk profilu uz fotografije sa ovog, već sada, epskog putovanja.

Inače, Šibalić je u našoj javnosti poznat i po svojim malo drugačijim poduvahtima, odnosno, kao veliki navijač Partizana, 2012. godine takođe biciklom vozio do Milana gde je gledao utakmicu protiv Intera u Ligi Evrope. 

Nekoliko meseci kasnije, Šibalić je ponovo pokazao svoju privrženost klubu, pošto je prešao 7,000 kilometara kako bi u Moskvi gledao košarkašku utakmicu CSKA – Partizan.

Duh koji ovi momci pokazuju zaslužuje svako poštovanje, a mi im želimo da za nekoliko meseci sa osmehom, trijumfalno ušetaju u Tokio, kako bismo ponovo imali lep povod da pišemo o poduhvatu za divljenje. Dragane i Ivane, svaka čast! 

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter