0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VREME ZA NOVE IZAZOVE: Stameni štoper Napretka na pragu odlaska!?

Objavljeno: 28.04.15 u 09:33

Nezamenjivi stub odbrane kruševačkog prvoligaša, iskusni stoper i kapiten tima, Marko Paunović, sa petogodišnjim iskustvom u Napretku čini se da je na izlaznim vratima tima pod Bagdalom. 

Treneri su se smenjivali, ali pozicija 27-godišnjeg štopera nikada nije dovođena u pitanje. Ono što se posebno ističe je Markova izuzetna smirenost na terenu što mu i te kako pomaže da donese pravu odluku i odreaguje na pravi način.

Ovom osobinom zavredeo je veliko poštovanje sudija. Ipak, ne toliko omiljen po protivničke timove, jer je Paunović najopasniji iz prekida zbog odlične igre glavom. Odličan je skoku i ume da zajedno sa napadačima učestvje u kreiranju igre. 

Pre prelaska u Napredak 2010. godine, Paunović je igrao za Timok iz rodnog Zaječara. 

Proteklih pet godina je nezamenjiv u timu Napretka, a ipak, moglo bi se reći da je posle svega što je učinio za Kruševljane, da je vreme za nove izazove.

– Kruševac mi je pružio i otvorio nove životne stranice. Ovde sam bio i kada je klubu bilo najteže i danas kada je sve u redu. Uspešno sam prevazišao tešku povredu i vratio se na teren bez posledica, što mi je posebno drago. U Kruševcu sam upoznao buduću suprugu, pa je samim tim Kruševac i moj grad. Karijera profesionalnih sportista je nešto drugo, posle jedne uspešne faze logično je da prelaziš na viši nivo. Marko Mišković, finansijer kluba, i moj veliki prijatelj pre svega, najviše je verovao u moje kvalitete, mogućnosti i oporavak uključivši se lično u njegovu organizaciju. On je zadužen za moju karijeru i verujem da će imati pravo rešenje za mene. Mislim da je pravi momenat da, nakon pet godina provedenih u timu, svoju karijeru nastavim negde drugde. Čak i da se to ne desi, Kruševac je moj grad što znači da je Napredak, na neki način, moj tim. 

Marko Paunovic

Napretkova pozicija u ovom momentu nije zadovoljavajuća, u klubu vlada teško stanje.

– Tačno je. Stanje na tabeli ukazuje na taj problem, međutim, svi su mišljenja da prikazanim učinkom zaslužujemo više. Nažalost, problem je u napadu i nerealizovanim golovima. Na utakmici u Nišu i sam sam imao odličnu priliku glavom, ali lopta nije htela u mrežu. Ako gledamo retrospektivno, protiv Čukarickog i Mladosti iz Lučana mogao sam da dam dugoočekivani gol glavom na koji sam navikao našu publiku ali se to nije dogodilo. Sve u svemu, zadovoljan sam, kao i treneri, svojim pruženim učinkom ali sam, takođe, mišljenja da nam je mesto prema sredini tabele. Ako aludirate na opstanak, mislim da se to ne treba dovoditi u pitanje – zaključio je Marko Paunović.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter