0
Ostali sportovi

DEDA NA TERENU: Zbog Zvezde i zdravlje narušio!

Objavljeno: 27.04.15 u 18:23

Kakvu legendu i asa ima Crvena zvezda! Nenad Peruničić je u 44. godini odlučio da se vrati na teren i sa Crvenom zvezdom čiji je trener, i kao igrač izbori opstanak u ligi.

– Odluku da se reaktiviram posle šest sezona pauze, u 44. godini, doneo sam u jednom danu. Istina, hteo sam da to učinim i pre dve-tri godine, ali je problem bio dobijanje sertifikata. Sada su me povrede nekoliko igrača, što je bio udar na tim i na kvalitet, primorale da se vratim. Nisam očekivao da će se zbog mog povratka dići toliko prašine. Pomerile su se granice, Olafur Stefanson u 43. godini igra za Kolding u Ligi šampiona, u jednom vrhunskom takmičenju, golman Čelsija Bred Fridel ima 44… Nisam se zapustio, vodim računa i brzo sam se vratio u formu. Pomažem svojim igračima, to im mnogo znači, oni se osećaju sigurno na parketu, ja sam im deda na terenu. Uostalom, tako me i zovu – tata, deda… A da li ću igrati i naredne sezone? Prvo da s mojom Zvezdom izborim opstanak u ligi, mada me već nagovaraju da i naredne sezone igram. Blizu sam prihvatanja – kaže Peruničić za „Blic”.

RK CRVENA ZVEZDA PREDSTAVIO POJACANJA

Privržen je Zvezdi do te mere da je i zdravlje narušio.
– Imao sam problema, padao sam dva puta u nesvest, nisam znao šta je, ni doktori takođe, sve muke koje su tresle klub odrazile su se na psihu. Zanemario sam sebe, decu, suprugu, u borbi da se spase Zvezda, probleme sam prenosio kući, zapostavio porodicu, ali sam shvatio da nema ništa preče od zdravlja i dece – kaže Nenad i dadaje:

– U jednom trenutku bio sam sve u Zvezdi – trener, igrač, direktor, predsednik… Ja sam navikao da se zna red, a mi smo lutali. Pravile su se greške, gubili krediti. Gledali su me potcenjivački, nije bilo izvora prihoda za koji bi se klub uhvatio. Ono što sam prošao u Zvezdi ne bih nikome poželeo. Bili su to košmarni dani. Zvezda je mogla da nestane, ali smo nas nekoliko pokazali lojalnost klubu i kada je bilo najgore. Hvala novoj upravi koja je postavila klub na zdrave noge. Lakše je – zaključio je Peruničić.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter