0
Evropske lige

NEOBORIVI DOKAZ: Neverovatan uticaj Van Gala na evropski fudbal! (GRAFIK)

Objavljeno: 18.04.15 u 15:24

Britanski Telegraf objavio je sjajan grafik koji prikazuje koliki je uticaj imao Luj van Gal na evropski fudbal. 

Često osporavan i kritikovan, ali samo zbog svog karaktera od strane brojnih ljudi iz fudbala, Van Gal iza sebe ipak ima neverovatnu statistiku koja prikazuje o kakvom stručnjaku je zapravo reč. 

Tokom svoje bogate trenerske karijere radeći za Ajaks, Barselonu, Bajern Minhen i Mančester junajted, Van Gal je stvorio brojne igrače, ali i trenere. 

Ne treba zaboraviti da su igrači poput Ćavija, Inijeste, Pujola, Tomasa Milera upravo kod njega debitovali postali prvotimci.

Ipak, Van Gal je imao i strašan uticaj u stvaranju trenera koji danas predvode velike evropske klubove, a najveća imena svakako su Žoze Murinjo i Pep Gvardiola. 

Primera radi, Van Gal je radeći u Barseloni prepoznao potencijal Žozea Murinja i postavio ga za pomoćnog trenera, iako je prethodno radio kao prevodilac Bobija Robsona. 

Pored Murinja i Gvardiole, među velikim imenima su još – Luis Enrike, Ronald Kuman, Frank de Bur, Filip Koku, Frank Rajkard…

Van Galov uticaj na dašanji evropski fudbal najbolje prikazuje ovaj grafik:

Van Gal grafik

 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter