0
Evropske lige

LIGA EVROPE: Napoli razmontirao Volfzburg, preokret u Sevilji (VIDEO)

Objavljeno: 16.04.15 u 22:59

Odigrane su prve četvrtfinalne utakmice Lige Evrope nakon kojih gotovo sigurno imamo prvog polufinalistu pošto je Napoli ubedljivo trijumfovao na gostovanju u Volzburgu.

U meču u kojem se očekkivao lep fudbal, ali i veća neizvesnost Italijani su potpuno razmontirali ekipu koja je trenutno na drugom mestu Bundeslige. Poveo je Napoli golom Iguaina iz sumnjive pozicije, a pored toga Argentinac je loptu zaustavio rukom, da bi potom Slovak Hamšik sa dva pogotka otklonio dilemu oko pobednika. Gabijadini je lepim pogotkom glavom podigao na ogromnih 0:4, a samo tri minuta kasnije Niklas Bentner je dao počasni pogodak za „vukove“.

Zanimljivo je bilo i u Andaluziji gde je domaća Sevilja protiv Zenita napravila preokret u drugom poluvremenu i pobedila 2:1. Gosti su čak bili i bliži pobedi pošto su posle gola Rjazanceva imali nekoliko prilika da uvećaju prednost, a kako u tome nisu uspeli usledila je rigorozna kazna. Najpre je Baka izjednačio u 73. minutu, da bi Suarez na dva minuta pre kraja meča postavio konačan rezultat.

Malo je nedostajalo da u Kijevu u duelu Dinama i Fiorentina odluči je detalj iz 36. minuta kada je Lens uputio udarac ka golu gostiju, lopta je na putu zakačila Nenada Tomovića i završila je u mreži. Međutim u 92. minutu Babakar je iskoristio nesmotrenost domaćeg tima i lepim golom makazicama je doneo remi timu iz Firence koji će tako imati nešto lakši zadatak u revanšu.

I drugi ukrajinski klub – Dnjepar iz Dnjepropetrovska ima vrlo dobar rezultat uoči revanša pošto je na gostovanju u Brižu odigrao 0:0 protiv Belgijanaca.

Liga Evrope, četvrtfinale

Rezultati:


Briž – Dnjepar 0:0

Dinamo Kijev – Fiorentina 1:1 (1:0)
(Lens 36 – Babakar 90+2)

Sevilja – Zenit 2:1 (0:1)
(Baka 73, Suarez 88 – Rjazancev 29)

Volfzburg – Napoli 1:4 (0:2)
(Bendtner 80 – Iguain 15, Hamšik 23, 64, Gabijadini 76)

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter