0
Ostali sportovi

IZBORNO TAKMIČENJE: Najbolji kajakaši Srbije u petak i subotu na Adi Ciganliji

Objavljeno: 06.04.15 u 19:46

S obzirom na ograničen broj predstavnika koje zemlje mogu da imaju na Evropskom prvenstvu i Evropskim igrama, Kajakaški savez Srbije za sastav seniorskog nacionalnog tima za učešće na tim takmičenjima sprovodi nacionalno izborno takmičenje.

Prvo izborno takmičenje za sastav seniorskog nacionalnog tima na Prvenstvu Evrope i Evropskim igrama, održaće se u petak (10. aprila) i subotu (11. aprila) na Savskom jezeru na Adi Ciganliji.

Za izborno takmičenje koje će odrediti sastav seniorske reprezentacije Srbije koja će učestvovati na Prvenstu Evrope u Račicama (Češka) i na Evropskim igrama u Bakuu (Azerbejdžan) učestvuje 47 takmičara u 13 disciplina.

Najveća konkurencija je u elitnoj disciplini sprinta – kajaku jednosedu u muškoj konkurenciji u kojoj će u petak biti vožene kvalifikacije za plasman u finale koje će odrediti ko će od 11 kandidata predstavljati Srbiju u toj disciplini.

U ostalim disciplinama voziće se samo po jedna finalna trka čiji će pobednici ući u sastav nacionalnog tima.

Na nacionalnom izbornom takmičenju u seniorskoj konkurenciji veslaće se trke u kanuu jednokleku na 1000 metara u muškoj konkurenciji i na 200 metara u ženskoj konkurenciji. U kajaku se voze trke u disciplinama K1, K2 i K4 u muškoj konkurenciji, na 500 i 200 metara voze se trke u K1 i K2 u obe konkurencije.

U petak, prvog dana nacionalnog izbornog takmičenja veslaju se finalne trke na 1000m u disciplinama C1, K1 i K2 u muškoj konkurenciji koje počinju u 09:15 časova. Kvalifikacione trke u K1 na 200 metarau počinju u 13:25.

Drugog dana takmičenja, u subotu vesla se preostalih 10 finalnih trka u ostalim disciplinama. Takmičenje počinje u 09:05.

Prvenstvo Evrope za seniore održava se u Račicama u Českoj od 01. do 03. maja, dok su kajakaška takmičenja na Evropskim igrama u Bakuu od 14. do 16. juna.

Šetači i prolaznici na Adi, kao i oni zainteresovani da dođu i posmatraju trke, moći će da vide Nikolinu i Oliveru Moldovan, Marka Novakovića, Marka Dragosavljevića, Nebojšu Grujića, Marka Tomićevića, Vladimira Torubarova i ostale momke i devojke koji su našoj zemlji nekoliko godina u nazad doneli brojne medalje. 

Sestre Moldovan su blistale prošle godine, baš kao i novi dvojac, šampioni sveta Novaković-Grujić, mladi Marko Dragosavljević.

Od njih se to očekuje i u ovoj novoj sezoni, ali i sledeće godine i na Olimpijskim igrama u riju. Ali, idemo redom…. 

 

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter