0
ATP

ATP MAJAMI: Đoković odbranio i drugi Masters, poslao Mareja kući na ‘točku’ (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.15 u 22:03

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je i treći trofej ove sezone (ukupno 51) pošto je u finalu Mastersa u Majamiju savladao Endija Mareja sa 2:1, po setovima 7:6(3), 4:6, 6:0, posle dva sata i 47 minuta igre.

Nešto bolje meč je otvorio Škotlanđanin koji ipak nije uspeo da sačuva brejk koji je napravio na samom startu pa je pobednika prvog seta odlučio taj-brejk u kojem se bolje snašao Đoković. Veliku ulogu u prvom setu igralo je i sunce koje je uticalo na povećan broj grešaka tenisera, srećom više ih je imao Novakov rival.

U drugom setu nije bilo brejkova sve do 10. gema kada je pri vođstvu od 5:4 Marej oduzeo servis Đokoviću i tako odveo meč u odlučujući set. Zanimljivo je da je više prilika za brejk imao Srbin, ali nije uspeo da iskoristi nijednu od čak četiri.

Kao i u meču protiv Dolgopolova kada je polomio reket kada mu nije išlo Đoković se energetski ispraznio „urlanjem“ na članove svog štaba zbog čega je dobio i opomenu od glavnog sudije, ali ispostavilo se da je to možda i odigralo presudnu ulogu.

Novak je već u drugom gemu napravio prvi brejk u drugom gemu, a nakon što je u narednom iskoristio svoj servis došao je do velikih 3:0. Umorni Škotlanđanin nije imao snage da uzvrati izgubio je i sledeći gem i više nije bilo povratka pošto je Đoković sa nulom uzeo odlučujući set (nešto slično se desilo u Australiji na prvom Gren Slemu u finalu).

Sedmom uzastopnom pobedom protiv Mareja, trećom u ovoj sezoni, Novak je došao do novog trofeja u Majamiju (petog ukupno), ali je i odbranio bodove osvojene prošle sezone pa na šljaku odlazi sa velikom bodovnom prednošću u odnosu na pratioce na ATP listi.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter