0
Evroliga

PRŠTE POHVALE SAIGRAČA: Kad god je teško damo loptu Bjelici, sa njim je milina igrati!

Objavljeno: 25.03.15 u 17:33

Nemanja Bjelica jedan je od lidera Fenerbahčea, ali i naše reprezentacije, koju je uz Miloša Teodosića i mnoge druge vodio do srebra na prošlogodišnjem Mundobasketu. Njegov napredak u igri je zaista veliki u poslednjih nekoliko godina.

To je potvrdio i njegov saigrač i jedan od najtalentovanijih plejmejkera u Evropi, Kenan Sipahi. On je na svom blogu Evrolige dobar deo teksta posvetio Nemanji Bjelici, kojeg je opisao kao hladnokrvnog plejmejkera sa kojim je veoma lako igrati u napadu.

– Ima mnogo igrača u ekipi koji ‘odrađuju’ veliki posao, ali Nemanja Bjelica je neverovatan u poslednje vreme. Igra veoma dobro, hladnokrvan je i smiren, i deluje da je sve lako kad on izvede – ali nije! Takođe, veoma je lako igrati sa njim naročito u napadu – istakao je Sipahi.

Mladi Turčin je dodao da pored brojnih skupo plaćenih pojačanja, uglavnom stranaca, loptu uvek mogu da daju u sigurne ruke – srpskom reprezentativcu.

– Kada si pod pritiskom, samo mu dodaš loptu, i on je kao plejmejker visok 2,09. Odlično vlada loptom i pomaže ekipi u velikom broju segmenata. To sada postaje sve važnije u evropskoj košarci, odbrana, skok, trojka, prodor… a Nemanja sve to ima! Svako ko prati Fener vidi koliko je napredovao u ovoj sezoni. Ima sve više samopouzdanja, trenutno je najbolji krilni centar u Evropi – napisao je Kenan Sipahi.

Fenerbahče, koji sa klupe predvodi naš proslavljeni stručnjak Željko Obradović, a njegov dres pored Bjelice nose bivši igrači Partizana Bogdan Bogdanović i Jan Veseli, ima veoma dobru sezonu za sada. Na dobrom su putu da stignu do četvrtfinala Evrolige sa skorom od 8-1 u TOP 16 fazi, a i u turskom prvenstvu zauzimaju suvereno prvo mesto.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter