FOTO: STARSPORT
in , ,

IZDAJA: Hitne ostavke Karadžića i Ćurkovića!?

Predsednik Koalcije udruženja izbeglica Miodrag Linta pozvao je predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i potpredsednika Ivana Ćurkovića da podnesu ostavke zbog podrške Davoru Šukeru za izbor u Izvršni komitet Evropske fudbalske unije.  

Iako je FSS, nakon višednevne polemike u javnosti zbog Šukerovih fotografija na grobu Ante Pavelića u Madridu, izjava o Kosovu i zaštite Josipa Šimunića posle ustaškog pozdrava „Za dom spremni“, povukao javnu podršku i saopštio da će njihov stav ostati tajna, Linta smatra da su na taj način ostali pri prvobitnom stavu.

– Pored toga, Karadžić i Ćurković nisu upoznali predsednika UEFA Mišela Platinija i predstavnike nacionalnih saveza članica UEFA sa činjenicom da Šuker svojim izjavama i postupcima zagovara rasizam i širi mržnju prema Srbima, Jevrejima i Romima. Verujem da velika većina nacionalnih saveza ne bi podržala izbor Šukera da su bili upoznati sa svim detaljima iz njegove biografije – poručio je Linta.

Prema njegovim rečima, postavlja se pitanje da li bi čelnici Fudbalskog saveza neke druge evropske države ostali na funkciji da je njihov savez podržao kandidata koji je pristalica Adolfa Hitlera i drugih nacističkih vođa.

– Odgovor je veoma jasan. Istog trenutka bi bili prinuđeni da podnesu ostavke – istakao je Linta.

Šuker je na kongresu UEFA u Beču postao prvi Hrvat koji je izabran u Izvršni komitet.  On je dobio 34 glasa, a za izbor mu je bila potrebna podrška 28 Saveza. 

Podsetite se šta je Karadžić nedavno rekao o podršci Šukeru.

hotsport.rs/tanjug

Diskusija

Odgovorite
  1. Pa šta ste vi očekivali od Toleta i Ćurkovica,Pa oni bi za vlast prodali sve a ne srbe iz hrvatske.Ovo je bruka i teska sramota,Ministre Udovičić reaguju i smenjuju te ovu dvojicu izdajnika.PaTole će radi para i Albancima prodati utakmicu u Tirani,
    na kraju obojica su kadar J S D. Bruka….Bruka

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

STROGA JE PRIMERA: Ronaldu preti kazna zbog proslave na Kamp Nou (VIDEO)

(NE)OČEKIVANO: Nikolić smenjen, u igri je (bio) i Miroslav Đukić, ko će na klupu?