0
Domaći fudbal

Foto: STARSPORT

JSL: Zvezda slavi Lazovića i spasioca Rajkovića i noći na ‘-1’ (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 21.03.15 u 20:00

Crvena zvezda je u 20. kolu Jelen Super lige, na svom stadionu ‘Rajko Mitić’ sa 1:0 (1:0), golom Darka Lazovića, savladala Napredak u jednom od derbija kola. Crveno-beli će prenoćiti sa minusom od samo jednog boda u odnosu na Partizan, koji sutra gostuje Čukaričkom.

Zvezda je želela ceo plen, jer je jesenas osvojila samo bod protiv Kruševlajna, a i, još bitnije, da bi ostala u trci za vodećim Partizanom. Kruševljani nikada nisu trijumfovali na nekadašnjoj Marakani, nisu u tome uspeli ni ovoga puta.

Zvezda je, u skladu sa ofanzivnim sastavom, od samog početka utakmice počela da napada. Prvu šansu imao je Parker u trećem minutu, posle solo prodora. Međutim, golman Napretka je odbranio. Napredak nije došao da se brani, pokazao je to već u uvodnim minutima. 

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Potvrda toga viđena je u 11. minutu, kada su imali prvu priliku. Dimitrov je izbio sam isper Rajkovića, ali je Zvezdin kapiten izbio loptu. Posle kornera nije bilo opasnosti. Brzo je domaći tim uzvratio, Parker je bio u šansi, ali je Popović ponovo bio uspešniji. Igrao se 17. minut. Oprobao je, pet minuta kasnije, šut i  17-godišnji Luka Jović, ali je loptu poslao preko gola.

Delije su napravile spektakularnu bakljadu, i to je bila prava uvertira za vođstvo. POveo je domaćin u 35. minutu, preko Darka Lazovića. 

Zanimljiva situacija viđena je pred odlazak na odmor, Rajković je izašao iz šesnaesterca i pokušao da predribla igrača Napertka.

Mogla je Zvezda da duplira rezultat već na poččetku drugog poluvremena, ali se Parker spetljao. Veliku šansu za izjednačenje imao je Napredak u 59. minutu. Dimitrov je dobro išao, šutirao pravo u Rajkovića, a kapiten Zvezde je još jednom bio na visini zadatka.

U 75. minutu je Zvezda mogla do gola, jer je golman Napretka, koji je preuzeo inicijativu, promašio loptu. Lazović se nije lepo snašao.  Zvezdu je još jednom spasao Rajković, Luković je promašio sjajnu priliku u 81. minutu. Oralndić je mogao da stavi tačku na meč u 90. minutu, ali je Popović intervenisao.

 Crvena zvezda – Napredak  1:0 (1:0)

Stadion: ‘Rajko Mitić’. Gledalaca: 12.640. Sudija: Rajko Brdar. Žuti kartoni: Stojanović 28′, Urošević 83′.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Lazović (Orlandić), Ristić, Stojanović (Bosančić), Katai (Kovačević), Parker, Jović.
Napredak: Popović, Radulović, Urošević, Paunović, Frimpong, Luković, Gobeljić, Ndiaje (Bajić), Dimitrov (Lemajić), Vučetić, Trujić.

Zvezda je imala i podršku kolega iz Sportskog društva. a Delije su napravile spektakularnu bakljadu.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter