0
Evropske lige

LŠ, OSMINA FINALA: Senzacija u Londonu, Bajer nosi minimalac u Madrid (VIDEO)

Objavljeno: 25.02.15 u 22:40

Tek poslednjeg dana duela osmine finala Lige šampiona imali smo priliku da vidimo dva iznenađenja, jedno veliko i jedno prilično manje.

Za veće se pobrinuo Monako, koji u šampionatu Francuske ne može do mesta koje vodi u elitno takmičenja, ali je zato do večerašnje nadoknade vremena bio jedini tim bez primljenog gola u ovoj sezoni Lige šampiona, ali je bez obzira na to ipak ubedljivo savladao Arsenal sa 3:1.

Za prvi se pobrinuo Kodogbija koji je udarcem sa distance savladao Ospinu, ali uz obilatu pomoć Mertezakera kojeg je pogodila lopta na putu ka golu. Krenuo je tim Arsena Vengera svim silama ka golu rivala na početku drugog poluvremena, ali mu se to osvetilo vrlo brzo pošto je Dimitar Berbatov posle jedne kontre već u 53. minutu duplirao prednost „kneževa“, da bi se „topdžijama“ inicijativa isplatila tek u završnici kada su preko Okslejd-Čembrlena smanjili na 1:2.

Međutim tu nije bio kraj uzbuđenjima pošto su gosti postigli i treći gol i to Karasko samo nekoliko sekundi pre isteka 94. minuta.

U Leverkuzenu je Bajer potpuno zasluženo trijumfovao sa 1:0 prelepim golom Čalhanoglua u 57. minutu.

Mogle su „aspirindžije“ da trijufuju i ubedljivije da su iskoristile makar polovinu stvorenih šansi, ali je isto tako i Atletiko mogao da izbori povoljniji rezultat da u drugom minutu nadoknade prvog dela golman Leno nije izvukao jednu loptu koju su svi već videli u mreži. Gosti su utakmicu završili sa igračem manje pošto je u 76. minutu isključen Tijago, a zanimljivo je da je Simeone već u prvih 45 minuta morao da izvrši dve prinudne izmene jer su se povredili Sikera i Saul.

Ovi timovi će revanš mečeve osmine finala igrati 17. marta.

Liga šampiona, osmina finala

Rezultati:

Arsenal – Monako 1:3 (0:1)
(Okslejd-Čembrlen 90+1 – Kondogbia 38, Berbatov 53, Karasko 90+4)

Bajer Leverkuzen – Atletiko Madrid 1:0 (0:0)
(Čalhanoglu 57)

Odigrano ranije:
Čelsi – Pari Sen Žermen 1:1
Bajern – Šahtjor 0:0
Šalke – Real Madrid 0:2
Bazel – Porto 1:1
Mančester Siti – Barselona 1:2
Juventus – Borusija – Dortmund 2:1

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter