in ,

PARAGLAJDING, LEKCIJA BROJ 2: Pronađite svog profesionalnog pilota i krenite put oblaka! (VIDEO) (FOTO)

Nakon prve lekcije iz paraglajdinga u našoj rubrici Rekreativo, specijalni dopisnik portala HotSport.rs, Predrag Dudić za naše čitaoce donosi nastavak priče o ovom ‘adrenalinskom’ sportu.

Tim lider našeg nacionalnog tima sa nedavnog Svetskog prvenstva u Kolumbiji, u svom prvom delu je objasnio naše čitaoce šta znači baviti se paraglajdingom, a u svojoj novoj lekciji pojasnio je kako je najlakše i najbrže moguće osetiti čari ovog sporta:
Kao što smo već rekli, najbrži i najlakši način da osetite paraglajding jeste let u tandemu. Tandem letenje se ni po čemu ne razlikuje od solo letenja. Sve što pilot može da uradi sam sa svojim paraglajderom, može i sa putnikom. Dakle, tandem pilot vas može odvesti u oblake, možete preleteti distancu od nekoliko desetina kilometara, možete ostati i nekoliko sati u vazduhu…
Paraglajding tandem

Jedina razlika je u vama, putniku. Kao što smo već objasnili let paraglajderom je osećaj koji nikada u životu niste iskusili. Prosto osećaj se ne može porediti sa nečim u vašoj svakodnevici. Pa tako i zavisi od ljudi. Nekom prosto neće biti prijatno da ostane dugo u vazduhu, nekom neće  prijati neka velika visina (let među oblacima)…

Adrenalin će vas raditi tokom celog leta, u svakom slučaju. Za one hrabrije, koji žele nešto više uzbuđenja, pilot može da vam priredi i neke akrobacije u kojima G-sila može postići i vrednost 4. E to tek niste nikada osetili. Takođe komande za upravljanje paraglajderom su dostupne i putniku, pa ako pilot proceni da ste smireni, a pritom naravno i vi to želite, možete upravljati ovom letilicom pod nadzorom vašeg pilota. Videćete koliko se njome lako upravlja i koliko je manevarski sposobna. Možda to bude prelomni trenutak kada ćete se odlučiti da i sami naučite da letite paraglajderom.

Paraglajding 4

Kada odlučite da napravite tandem let, bitno je da odaberete nekog profesionalnog pilota paraglajdera, koji naravno treba imati licencu za tandem letenje. Tandem paraglajderi su najbezbedniji proizvedeni paraglajderi, iz razloga što su veći od solo paragajdera (paraglajderi se prave po nosivosti) i zato sto se njima prevoze putnici.

Do sledećeg pisanja…
*Ukoliko želite da osetite neopisiv adrenalin koji nudi paraglajding, pronađite svog pilota i vinite se u oblake. Zainteresovani neka nas kontaktiraju na redakcija@hotsport.rs, a mi ćemo Vas uputiti na profesionalnog pilota paraglajdera. Razmislite još jednom…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Odgovorite
  1. Vauuu, ako g-din u tim godinama može poleteti, onda mogu i ja. Pilot je odličan, baš je lepo uhvatio ružu vetrova. Interesuje me da li je zabavnije kada je lepo, sporo, lagano ili kada je na brzinu, turbulentno i grubo?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

RASIM LJAJIĆ: Novi Pazar treba ugasiti, fudbaleri negirali incidente

SUDIJE I LOŠI TERENI: Izgovori i priče, gde je odgovornost?