0
Košarka

PRVENSTVO RUMUNIJE: Srpski tandem srušio Krajovu

Objavljeno: 08.02.15 u 09:45

Košarkaši Piteštija savladali su ekipu Krajove sa 76-75 (23-17, 22-16, 23-26, 8-16) u izuzetno uzbudljivom susretu 18. kola rumunskog šampionata.


Sjajne partije u pobedničkoj ekipi zabeležili su Stevan Milošević sa, sada već standardnim dabl-dabl učinkom od 20 poena i 13 skokova, kao i Mirko Kovač, koji je postigao 14 poena, uz po četiri skoka i asistencije. Goste je predvodio Đorđe Mićić sa 20 poena.

Pitešti je veći deo meča imao prednost, koja je početkom drugog poluvremena bila i dvocifrena. U poslednjih deset minuta, domaćin je ušao sa devet poena prednosti, da bi gosti zatim smanjili na samo četiri poena zaostatka (68-64).

Dobrom igrom gosti su tri i po minuta pre kraja prvi put došli u prednost (73-72) koju čuvali do poslednjih pola minuta igre. Samo 28 sekundi pre kraja, posle faula Bošnjaka, Nemanja Marić je sa linije slobodnih bacanja zabeležio svoje jedine poene na utakmici, kojima je doneo konačni trijumf svom timu.

Pitešti je ovim trijumfom učvstio treću poziciju na tabeli i u narednom kolu gostuje ekipi U-Banka Transilvanije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter