0
Rekreativo

BICIKLI PRIČAJU PRIČE: Dokaz da čovek snagom volje može – SVE! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 20.01.15 u 13:22

U prethodnoj priči naših vernih čitalaca i kolega – Eko kurira, spomenuli smo zanimljivo putovanje biciklom od Portugala do Titela. Jedan od osnivača Eko kurira Milan Lisica na ovu ideju došao je nakon što je upoznao funkcionisanje kurirskih dostava na biciklima u svim većim evropskim gradovima na ruti od Portugala do Titela. Istovremeno, na tom proputovanju, Milan Lisica, snimio je i dokumentarni film ‘Bicikli pričaju priče’, koji govori o avanturi, dva točka i životu.

Strast. Izdržljivost. Promena. Strah. Ponovno rađanje. Snovi. Svi ovi motivi isprepletani su kroz životne priče snimljene u devet zemalja Evrope.

Junaci ovog filma, povezani su biciklizmom kao stilom života. On predstavlja zajedničku nit koja je pokrenula i dodirnula one tačke života koje nisu ni sanjali da mogu da dosegnu.

Jedan od mnogih junaka koje je Milan upoznao tokom svog puta kroz Portugal, Španiju, Francusku, Italiju, Sloveniju, Austriju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu jeste i naš sugrađanin – Aleksandar Vukov. 

– To što je ostao bez noge, nije ga ni malo usporilo. Priča koja će mnoge ostaviti bez daha, oduševiti, nadahnuti, motivisati. Verglanje ga jača da prebrodi ono što je izgubio, i on je jedan od sjajnih primera želje za avanturom. Pokazao je da ako je neko sa nekim invaliditetom, ne mora da se ponaša tako, samo treba da se prilagodi. Samo da se vozi, njegov je moto. Aleksandar pokazuje da jaka želja može sve. Da bi motivisao ostale, sa još jednim biciklistom sa invaliditetom, odverglao je 1.200 kilometara do Grčke – opisao je Milan Lisica ovog neverovatnog čoveka.

Bicikli pričaju priče 2

Promena je glavni motiv koji se provlači kroz film i oslikavaju biciklizam kao medijum samospoznaje, terapiju za telo i duh, nešto što inspiriše i motiviše.

‘Bicikli pričaju priče’ prikazivao se na mnogim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima, a sa nekih se vratio sa priznanjem za najbolji dokumentarni film.

Bicikli pričaju priče 4

Zanimljivo, dok vi čitate o ovom neverovatnom sportskom poduhvatu koji je Milan realizovao izuzetnom snagom volje i ogromnom pozitivnom energijom, on vas srdačno pozdravlja sa prijema kod predsednika Kolumbije, gde se baš danas nalazi u svojoj novoj avanturi po svetu…

Pogledajte prilog o njegovom neverovatnom avanturističkom poduvhatu dugom 4.000 kilometara:

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter