0
Intervju

FOTO: HOTSPORT

ANDREA ARSOVIĆ ZA HOTSPORT: Ponosna sam što sam se prva kvalifikovala za Olimpijske igre

Objavljeno: 09.01.15 u 13:02

Prvi srpski sportista koji je do sada uspeo da „overi vizu“ za Brazil i kapariše kartu za Rio i učešće na Olimpijskim igrama 2016. godine, za sada je mlada strelkinja, Andrea Arsović (27).

Uprkos tome, fantastičan rezultat naše strelkinje kao da je ostao daleko od očiju javnosti. Veliki deo odgovornosti za takav razvoj događaj ne sumnjivo leži na predstavnicima „sedme sile“ koji u nedovoljnoj meri izveštavaju o jednom od najtrofejnijih sportova u zemlji.

Upravo ovaj rezultat bio je povod da proćaskamo sa Andreom Arsović koja je u razgovoru za Hotsport pričala o svojim uspesima, planovima za budućnost, privatnom životu i još mnogo čemu drugom…

Iako si prvi srpski sportista koji je uzeo kvotu za Rio javnost, čini se, malo zna o tebi?

– Većina medija nedovoljno je upućena u naš sport, pošto je streljaštvo prilično nepopularan sport. Ja sam prethodnih šest godina imala mnogo odricanja kako bi zabeležila dobre rezultate. Najveći cilj ove godine za mene je bio da prođem normu za OI, što sam uspela da učinim već na prvom takmičenju. A to je zaista veliki uspeh, jer se sećam da mi je prošli put to pošlo tek na četvrtom takmičenju.

S obzirom na sjajne rezultate, da li su apetiti porasli?

– Naravno da jesu, međutim Olimpijske igre su još daleko. Imam još jednu celu sezonu koju moram da prođem kako bi počele prave pripreme za OI. Sve ide za sada svojim tokom, ali u mislima Rio je ipak tu negde. Nedavno sam baš na svom fejsbuk profilu šerovala da je ostalo još 600 dana do početka Igara. Iako to možda deluje daleko, to na kraju, brzo prođe.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Proputovala si puno zbog prirode sporta kojim se baviš, da li ti se negde posebno dopalo?

– Često mi se desi da negde otputujem, ali da taj grad u opšte ni ne vidim, zbog napornog ritma, pa nemam vremena ni da izađem iz hale. Međutim, kada imam slobodno, uvek obiđem grad u koji dođem. Jako mi se dopao Sidnej, ali i London koji sam videla i na prethodnim OI, ali sam bila i tamo nekoliko dana van takmičenja. Tako, recimo, Prag nisam ni videla.

Svako malo, pročitaju se vesti kako su mali sportovi u krizi. Pre dve godine strelci umalo nisu otišli na EP?

– Bio je problem taj pre dve godine, ali je on brzo saniran uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i našeg Saveza, bez kojih sigurno ne bismo imali prilike da putujemo na takmičenja i na pripreme, a samim tim ne bismo mogli da napredujemo. Ipak, kao što sam i ranije govorila, o ovom sportu se malo priča i malo se zna, tako da je to veliki problem.

Lična karta:

Ime i prezime: Andrea Arsović Godine: 26 Sport: streljaštvo Disciplina: vazdušna puška, puška Evropska prvenstva: Srebro na EP 2014. bronza na EP 2012. zlato na EP 2010. godine Mediteranske igre: Bronza 2013. zlato 2009. godine

Imala si prilike da budeš cimerka sa Jasnom Šekarić na prethodnim OI, koliko je ona uspela da ti pomogne i da li ti je možda pokazala neke fore?

– Jasna je jedna predivna žena, prava veličina. Ona je uvek tu, ne samo za mene, nego i za sve nas ostale strelce. Zapravo, sitaucija u streljaštvu je takva da smo mi svi kao jedna velika porodica i stalno smo zajedno. Ona se uvek mi je uvek izlazila u susret svojim savetima i primerom.

Treniraš u Partizanu, da li bi promenila taj klub?

– Trenutno ne, u crno-belom klubu imam sve neophodne uslove za kvalitetan rad. Istina, ja nemam neki odnos prema klubovima, nisam ostrašćena u tom navijačkom smislu, za mene su svi klubovi dobri i ne pravim razliku između Partizana ili Crvene zvezde.


Koliko te je sport i čitav taj sportski život otežao odrastanje i da li su sjajni rezultati dali određenu kompezaciju za uloženi trud?


– Ne mogu da kažem da su dobri rezultati kompezacija za odricanje. Oni su više njegova posledica. Najteže je bilo navići se na prvi korak. Srećom, uvek su treneri bili tu iza mene i podržavali me, pogotovo trener Dragan Donević. Ipak, vremenom sam naučila da živim tako kako živim, a onda sam uspela i da se kvalitetno organizujem i da za sve imam vremena.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Omiljeno jelo?

– Uh strašno volim da jedem, ali moram da vodim računa zbog sporta kojim se bavim. Obožavam kuvani grašak, svaki put kada se vratim sa nekog turnira, to mora da me čeka kod kuće. Takođe, slatkiši su moja velika slabost.


Omiljena knjiga ili film?

– Nemam ništa tako omiljeno, volim da čitam i gledam filmove. Kada sam na takmičenjima, obično čitam neka lakša štiva i gledam opuštene filmove na takmičenjima, kako bi se dodatno opustila.

Splav ili pozorište?


– Pozorište, ali Cecu nemojte da mi dirate, to mi je omiljena pevačica (smeh).


hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter