1
Evroliga

DRAMA U ISTANBULU: Teodosić povukao CSKA do trijumfa nad Fenerbahčeom!

Objavljeno: 02.01.15 u 22:15

CSKA iz Moskve ostvario je pobedu na gostovanju Fenerbahčeu u prvom kolu TOP 16 faze Evrolige i to posle produžetka. Rezultat u regularnom delu bio je 74:74, a posle dodatnih pet minuta 81:84 u korist tima iz Moskve (25:28, 17:17, 17:16, 15:13, 7:10).

Veoma važna pobeda za CSKA kojom je zadržao maksimalan učinak u Evroligi. Računajući 10 utakmica u prvoj fazi, ovo je 11 uzastopna pobeda ‘Armejaca’. Posle veoma efikasne prve četvrtine CSKA je imao prednost od tri poena, a tu zalihu je sačuvao do kraja poluvremena. U trećoj, a posebno u četvrtoj deonici odbrane obe ekipe su bile izuzetne, a konstantno su Moskovljani bili u blagoj rezultatskoj prednosti.

 

Fenerbahče je tu prednost neutralisao u poslednjem kvartalu i ušlo se u neizvesnu završnicu. Bogdanović i Žorić su u dva navrata donosili prednost domaćima, ali su Teodosić sa linije penala i Vims sa poludistance donosili izjednačenje. Poslednji napad je imao turski tim, ali su Gaudlok i Bjelica bili neprecizni i ušlo se u produžetak.

 

U dodatnih pet minuta probudio se Miloš Teodosić koji je sa pet vezanih poena, od toga jednom trojkom sa osam metara, povukao svoju ekipu. Slično kao tokom celog meča i u produžetku je CSKA imao blago vođstvo, koje ovog puta nisu ispustili. Dobrom odbranom i veoma preciznim izvođenjem slobodnih bacanja(33/38 na celom meču) Moskovljani su ostvarili veoma važnu pobedu i zadržali maksimalan učinak u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

 

Najefikasniji na meču bio je plejmejker Fenerbahčea Endrju Gaudlok sa 19 poena, pratio ga je Bogdan Bogdanović sa 16, a Nemanja Bjelica je upisao 10 poena. U pobedničkom timu poeni su bili veoma dobro raspoređeni, jer je čak šest igrača imalo dvocifren učinak. Istakli su se Kajl Hajns i Soni Vims sa 13(ali šut iz igre 5/27) i Miloš Teodosić sa 12 postignutih poena.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter