in ,

VELIKE PROMENE: O Ivaninoj karijeri sada brine tata Goran

Za olimpijsku vicešampionku Ivanu Maksimović ova godina je bila izuzetno uspešna i na privatnom i na poslovnom planu. Mnoštvo medalja, veridba sa košarkašem Danilom Anđušićem, selidba u Bilbao…

Ni tu nije kraj sa promenama.
– Promenila sam trenera. To nije više mama Mirban, već tata Goran. Mama se povukla iz privatnih razloga, potreban joj je odmor, ali će i dalje biti uz mene u smislu saveta i ideja. Na treninzima i takmičenjima pratiće me otac, 25 godina je bio profesionalni strelac, ima medalju sa Olimpijskih igara u Seulu i kome ću, ako ne čoveku takvog iskustva, da predam svoju karijeru u ruke – rekla je Ivana za MozartSport.

Prvi zajednički cilj Ivane i Gorana Maksimovića biće pohod na normu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.
– U martu je Evropsko prvenstvo u Holandiji, na kome se, doduše, ne uzimaju kvote za Rio, ali kad pucaš za reprezentaciju medalja je uvek prioritet. I ekipnai lična. Taj turnir služiće i za podizanje forme pred seriju Svetskih kupova, na kojima osvajači tri prva mesta idu direktno na OI. U obe discipline, vazdušna puška i mali kalibar, sve počinje u Južnoj Koreji, gde sam uzela kvotu za London, pa se nadam da će se istorija ponoviti. Preostala takmičenja su u SAD, Minhenu (maj) i Gabali (Azerbejdžan, avgust), a poslednja šansa biće novoformirano takmičenje, Evropska liga u Bakuu, odakle samo pobednik ide u Brazil – zaključila je Maksimovićeva.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

FIFPRO SAVETUJE IGRAČE: Ne idite u Srbiju!

DERBI LIGE ŠAMPIONA: Neka grmi Banjica protiv Juga!