0
Evropske lige

FOTO: Twitter/Screenshot

PREMIJER LIGA: Liverpul napadao, De Hea branio, Junajted pogađao i pobedio (VIDEO)

Objavljeno: 14.12.14 u 16:21

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na svom Old Trafordu ekipu Liverpula rezultatom 3:0 (2:0) u velikom derbiju 16. kola Premijer lige.

Strelci za Junajted bili su Runi u 12, Mata u 40. i Van Persi u 71. minutu. Junajted je vezao šestu uzastopnu pobedu i ostao na trećoj poziciji na tabeli sa pet bodova iz Sitija, dok je Liverpul deveti sa 21 bodom.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i u 11. minutu Sterling je imao odličnu priliku, ali je De Hea zaustavio njegov udarac u situaciji jedan na jedan. Kazna je stigla samo minut kasnije, Valensija je prošao po desnom boku i vratio povratnu za Runija koji pogađa prvi ugao za 1:0.

Liverpul je nastavio ofanzivnu igru, Sterling je ponovo izašao sam na De Heu, ali Španac je po ko zna koji put ove sezone sačuvao mrežu Junajteda.

Domaći su teško dolazili do opasne zone, ali kad su uspeli u tome, postigli su i pogodak. U 40. minutu Jang je centirarao sa levog krila, Van Persi skrenuo loptu glavom, a Mata na drugoj stativi zatresao mrežu iz čistog ofsajda, ali je zastavica pomoćnog sudija ostala spuštena.

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers odlučio je da na poluvremenu u igru uvede Balotelija umesto Lalane što se pozitivno odrazilo na igru gostiju.

Početkom drugog dela, Sterling je vratio povratnu za Balotelija, ali je Italijan sa sedam metara pogodio prečku. Sterling je imao i treću stopostotnu šansu, presekao je povratni pas Evansa ka De Hei, ali je Španac i treći put bio uspešniji u ovom duelu.

Zavesu na ovaj meč spustio je Van Persi u 71. minutu kada je nakon kontre na asistenciju Mate lako pogodio prazan ugao Breda Džonsa.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter