0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA U ŽESTOKOM RITMU: ‘Ne smemo da dozvolimo da nas umor savlada’

Objavljeno: 04.12.14 u 16:35

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da crveno-beli u Valensiji neće braniti ‘+ 13+ iz prvog meča. On je istakao da Zvezda želi novu pobedu i plasman u Top 16 fazu Evrolige.

– Idemo na noge protivniku koji sada igra mnogo bolje nego na početku sezone. U značajnoj meri izmenili su sastav, igraju sa mnogo više samopouzdanja, a posebno kvalitetne partije pružaju na svom terenu. Svesni smo njihove snage, ali i naših mogućnosti i tako pristupamo ovoj utakmici. Nećemo da branimo razliku, već da pokušamo da napravimo dobar rezultat i nadam se da ćemo to uspeti da ostvarimo – rekao je Mitrović za klupski sajt.

Zvezda je u prvom duelu u Beogradu slavila sa 76:63, a Mitrović veruje da će ključ novog trijumfa nad španskim timom biti igra u odbrani.

– Znamo da je ovaj meč za njih biti presudan i iz tog razloga će biti silno motivisani, ali i mi jako želimo trijumf. Potrudićemo se da ponovimo sve one dobre stvari koje smo prikazivali u poslednjim mečevima. Tu pre svega mislim na agresivnost u odbrani koja može da nam omogući stil igre koji nama više odgovara – naveo je kapiten crveno-belih.

Mitrović je naglasio da se ekipa nalazi u jakom ritmu, pošto će odigrati petu utakmicu u poslednjih 15 dana.

– Ritam je zaista žestok. Prethodna četiri meča smo igrali protiv veoma jakih protivnika koji su zahtevali veliki fizički napor. Sve su to bili dueli sa evroligaškim ekipama, a poslednji u nizu bio je večiti derbi, koji uvek sa sobom nosi specifičnu težinu i veliko emotivno pražnjenje. Ipak, ne želimo da dozvolimo da nas umor savlada – zaključio je Mitrović.

Crvena zvezda se trenutno nalazi na drugom mestu D grupe sa skorom 4-3, dok je Valensija šesta sa učinkom 2-5.

Utakmica osmog kola Evrolige između Valensije i Crvene zvezde igra se u petak od 21 sat.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter