0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Beograd – Zagreb 1:0, Partizan lako savladao Cibonu (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 23.11.14 u 20:51

U prvom od planirana dva meča između beogradskih i zagrebačkih timova u 9. kolu ABA lige košarkaši Partizana su bez previše problema savladali Cibonu sa 73:64 (24:16, 21:14, 16:20, 12:14) i tako zabeleži petu pobedu u ovom takmičenju ove sezone.

Od samog početka crno-beli su nametnuli svoj ritam sa čvrstom odbranom i mnogo igre u tranziciji u čemu su prednjačili Milan Mačvan i Edo Murić, dok je Nikola Milutinov dominirao pod obručima.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Krajem prve deonice Partizan prvi put dolazi do dvocifrene prednosti (22:12), a tokom druge to vođstvo je samo dodatno raslo pa se na poluvreme otišlo sa čak +15 za tim Duška Vujoševića koji je imao razloga za zadovoljstvo kao i više od 6.000 gladalaca koji su došli u Pionir da bodre svoj tim.

Uspela je Cibona preko raspoloženih Rozića i Ilijevskog u nekoliko navrata da dođe do jednocifrenog zaostatka, poslednji put na tri minuta pre kraja meča (68:60), ali je srpskom šampionu dvocifreni plus trojkom vratio večeras odlični Mačvan čime je praktično bilo i odlučeno pitanje pobednika.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Milutinov koji je uz 18 poena imao i 10 skokova, a uz njega vrlo dobri su bili Murić sa 14 i Mačvan i Tepić koji su dodali po 10 poena. Kod gostiju po 14 poena su postigli Rozić, Blesingejm i Ilievski.

Partizan posle ovog trijumfa ima skor od pet pobeda i četiri poraza, dok je Cibona na skoru od tri pobede i šest izgubljenih mečeva. Crno-bele u narednom kolu očekuje duel protiv najvećeg rivala – Crvene zvezde, a pre toga imaju gostovanje Banvitu u meču 7. kola Evrokupa.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter