0
Evroliga

EVROLIGA: Fener pokorio Milano!

Objavljeno: 20.11.14 u 22:55

U derbiju večeri odigranom u Milanu u okviru C grupe Evrolige Fenerbahče je rezultatom 80:74 savladao Emporio Armani.

Izdominirao je turski tim većim delom meča i zahvaljujući mirnijoj glavi stigao je do četvrte ovosezonske pobede. Armaniju je pripala prva četvrtina, ali je i pored toga domaćin na poluvreme otišao sa „minus sedam“. Fenerbahče je u trećem delu igre stigao i do najveće prednosti „plus 13“ sa koliko je ušao u poslednjih deset minuta.

Armani je kasno upalio motore, imao je i samo koš zaostatka, ali ne i hladne glave da meč reši u svoju korist. Odlučujući momenat meča dogodio se dva minuta pred kraj, kada je Heket promašio zicer, a Bjelica sa linije za slobodna bacanja done šest poena prednost Fenerbahčeu. Na kraju 80:74 za četu Željka Obradovića, koja je napravila veliki korak ka Top 16 fazi Evrolige.

Kod pobednika najrazigraniji je bio Hikmen sa 14 poena, Erden je ubacio 12, dok se Bjelica zaustavio na 11. Bivši košarkaš Partizana Bogdanović ubacio je sedam koševa uz loš šut za tri poena 1-6. U redovima Armanija briljirao je Bruks sa 17 poena, dok su Samjuels i Mos ubacili 13, odnosno 11 poena.

Evroliga:

A grupa:

Uniks – Efes 67:64

Petak:

Žalgiris – Real Madrid
Sasari – Nižnji

B grupa:

CSKA – Alba 95:66
Limož – Makabi 73:79

Petak:

Unikaha – Cedevita

C grupa:

Bajern – Barselona 77:99
Turov – Panatinaikos 69:79
Milan – Fenerbahče 74:80

D grupa:

Neptunas – Laboral 80:79
Olimpijakos – Valensija 77:76

Petak:

Galatasaraj – Crvena zvezda

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter