0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠTETA ŠTO NIJE ZA BODOVE: ‘Orlovi’ pobedili na Kritu (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 18.11.14 u 19:56

Posle posrtanja i brojnih problema u kvalifikacijama za Euro 2016 fudbalska reprezentacija Srbije uspela je da trijumfuje sa 2:0 u prijateljskom duelu sa Grčkom odigranom u Hanji na Kritu.

Sve do same završnice činilo se da će strelac jedinog gola biti Radosav Petrović koji je na isteku prvog sata igre uz odličnu asistenciju Zorana Tošića pogodio za vođstvo našeg tima, ali je to promenio u drugom minutu nadoknade golčinom sa preko 25 metara rezervista Nemanja Gudelj.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Zbog brojnih otkaza i napuštanja reprezentacije zbog povreda Radovan Ćurčić, v. d. selektora, je praktično bio primoran da na teren izvede prilično drugačiji sastav od onoga koji se pre tri dana u Beogradu suprotstavio Danskoj. Do promena je došlo u svim linijama tima, Nikola Maksimović je igrao centralnog defanzivca u paru sa Ivanovićem, bekovske pozicije su pokrili Duško Tošić i Nenad Tomović, a sa Matićem u paru ispred odbrane je igrao Petrović. Iza najisturenijeg Aleksandra Mitrovića igrao je trio Marković, Tošić i jojić.

Na početku to nije najbolje izgledalo pošto su Grci čuvali loptu u svojim nogama, ali nisu uspevali da ozbiljnije zaprete golu Vladimira Stojkovića. Kako je vreme odmicalo tako je naša selekcija uspostvljala terensku ravnotežu, a golu domaćina pretila je isključivo iz prekida.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najozbiljnija prilika viđena je u 38. minutu kada je Zoran Tošić drugi put izveo slobodnjak i za razliku od prvog pokušaja šutirao je precizno, ali ga je u postizanju pogotka sjajnom odbranom sprečio golman Glikos.

Međutim, čuvar mreže domaće reprezentacije bio je nemoćan u 60. minutu kada je baš posle prekida naša selekcija povela sa 1:0. Asistent je bio Zoran Tošić koji je izveo slobodnjak sa desne strane, pogodio je u „trepavicu“ Radosava Petrovića koji je lepim udarcem glavom gotovo sa penala doveo u vođstvo „orlove“ – 1:0.

Malo je nedostajalo da 10 minuta kasnije Filip Đuričić duplira predsnot našeg tima, ali je Glikos uspeo da sačuva svoju mrežu.

Pokušavali su Grci u preostalom delu meča na svaki način da dođu makar do remija kako bi prekinuli niz loših rezultata, ali im to nije pošlo od ruke. Istina dobru priliku je uz 86. minutu imao Mantalos koji je udarcem glavom posle prekida pogodio spoljni deo mreže.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na samom kraju utakmice Nemanja Gudelj je svojim prepoznatljivim udarcem sa distance skoro pocepao mrežu Glikasa kojem nije preostalo ništa drugo nego da samo pogledom isprati loptu koja je ušla u njegov gol.

Bez obzira što ovaj trijumf donosi samo bodove koji će se računati prilikom narednog zbrajanja za FIFA rang listu igra i rezultat mogu da ohrabre pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, s tim da u FSS moraju da budu izuzetno oprezni prilikom izbora trajnog rešenja za izbor selektora.

Ovim trijumfom je prekinut niz od čak pet utakmica bez pobede i posle punih godinu dana naša selekcija na jednom meču nije primila gol.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Stadion: Platanijasa (Hanja, Krit)
Strelci: Petrović 60, Gudelj 90+2
Žuti kartoni: Kone – Matić, Maksimović, Tomović, D. Tošić

Grčka: Glikos, Torosidis, Vintra, Manolas (74 Moras), Papadopulos, Manijatis, Samaris (79 Mantalos), Kone (64 Ciolis), Mavrijas (72 Kolovos), Hristodulopulos, Atanasidis (64 Gekas)

Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, Maksimović (S. Mitrović), D. Tošić, Petrović (82 Gudelj), Matić, Jojić (66 Đuričić), Marković (66 Lazović), Z. Tošić (89 Rukavina), A. Mitrović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter