0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Lijetuvos ponovo bolji od Partizana (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 18.11.14 u 22:35

Košarkaši Partizana upisali su i peti poraz u ovosezonskom izdanju Evrokupa pošto su u meču 6. kola pred oko 6.000 gledalaca u Pioniru izgubili od Lijetuvos Ritasa sa 85:76 (18:16, 20:16, 26:26, 21:18), koji je na taj način prekinuo seriju domaćina od tri vezana trijumfa.

Loše su crno-beli otvorili meč, za prvih pet minuta su postigli samo dva naspram 12 poena gostiju i na kraju će se ispostaviti da su Litvanci baš tada napravili ključnu prednost. Naime, kada god bi se Partizan približio na dva poseda usledila bi serija Ritasa i to kao po pravilu na svakom početku četvrtine.

Nikako izabranici Duška Vujoševića nisu pronalazili rešenje za nezgodnog Orelika koji je ubacio čak četiri trojke iz sedam pokušaja, dok njih na drugoj strani šut iza linije 6,75 nikako nije služio (6/22). Kada su gosti na polovini poslednje deonice prvi put došli do 14 poena viška (78:64) bilo je jasno da povratka za crno-bele nema i sve što su uspeli da urade je da naprave kozmetičku promenu kada je u pitanju konačan rezultat.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Najefikasniji u redovima srpskog šampiona bio je Milan Mačvan sa 22 poena, Edo Murić je dodao 14, a Milenko Tepić i Đorđe Gagić po osam. Goste su do trijumfa vodili Kavalijuskas sa 23 (11/12 šut iz igre) i Orelik sa 21 poenom, a vrlo dobar je bio i Gecevičijus sa 17 poena.

Posle ove utakmice skor Partizana se dodatno pogoršao pošto uz jedan trijumf ima i pet poraza, a to će pokušati da popravi naredne nedelje na teškom gostovanju Banvitu koji je baš kao i Ritas do sada samo jednom oražen.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter