0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DUŠKO VUJOŠEVIĆ: Partizanu je potreban čovek kao Žarko Zečević

Objavljeno: 18.11.14 u 10:05

Predsednik sportskog društva Partizan i trener košarkaške sekcije crno-belih, Duško Vujošević, izjavio je da je fudbalskom klubu iz Humske na čelu potreban predsednik po ugledu na bivšeg generalnog sekretara Žarka Zečevića.

Dan Izborne skupštine u Humskoj, koja je zakazana za 16. decembar, sve je bliži. Sadašnji predsednik FK Partizan Dragan Đurić najavio je odlazak sa čela Partizana, pa je logično što javnost u poslednje vreme spekuliše o imenu njegovog naslednika.

Trener košarkaške sekcije crno-belih i prvi čovek celokupnog SD, Duško Vujošević, tokom svoje karijere u Partizanu napravio je čudo od košarkaške sekcije, pa je više nego relevantan faktor koji zna kakav je čovek potreban crno-belima na čelu fudbalske sekcije.

– Pošto se nalazim na mestu predsednika celokupnog Sportskog društva, ponašam se u skladu sa tom funkcijom, koja nikako ne podrazumeva mešanje u rad pojedinačnih klubova čak i u okvirima iste sportske porodice, izuzev u slučaju košarke, a to već ima veze sa mojim trenerskim ingerencijama. Logično da moja pozicija podrazumeva zaštitu interesa svih klubova u našoj sportskoj porodici, za koje od sveg srca navijam. Istina, neka je obaveza da predsednik povede računa da li postoje statutarne odnosno greške u proceduri izbora skupštinskog tela, ali u fudbalskom klubu su ozbiljni i odrasli ljudi, koji me, kao predsednika SD ne pitaju za mišljenje, niti se ja mešam u taj proces – rekao je Duško Vujošević za list Sport.

On je ocenio da je fudbalskom klubu Partizan potreban predsednik poput Žarka Zečevića, sa jakim kontaktima, sposoban da probleme rešava u hodu.

– Voleo bih sa dođe neko kao Žarko Zečević, odnosno osoba sa njegovim potencijalom, vezama i energijom. Biću za svakog ko bude legalno izabran od strane Skupštine i ukoliko prepoznam onog ko želi dobro, moju puna podrška neće izistati – poručio je Vujošević.

Trener crno-belih je još dodao da nije u lošim odnosima sa sadašnjim predsednikom FK Partizan Draganom Đurićem sa kojim je, kako je objasnio, povremeno imao neslaganja u mišljenjima.

Vujošević je još dodao da nema nameru da se meša u izborni proces, ali i da nema svog favorita za mesto predsednika crno-belih.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter