0
Košarka

NBA: Lebronu tripl-dabl, Rouz se vratio i dominirao

Objavljeno: 11.11.14 u 08:58

Pet mečeva u NBA ligi odigrano je tokom prošle večeri u nastavku najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na planeti

U uvodnom susretu večeri, u terminu od 1:00 sati po ponoći, ekipa Klilvned Kavalirsa upisala je prvi trijumf na domaćem parketu u sezoni pobedivši Pelikanse rezultatom 118:111.

Po prvi put otkako su u istoj ekipi Lebron, Irving i Lav, velika trojka tima iz Ohaja funkcionisala je kao pravi motor tima. Fantastični Džejms upisao je prvi tripl-dabl u sezoni pošto je meč okončao sa 32 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Ništa lošiji nije bio ni Kajri Irving koji je proknjižio 32 poena, 9 asistencija i 5 skokova, dok se Kevin Lav zaustavio na cifri od 22 poena uz 5 uhvaćenih lopti. Pelikansima nije pomogao ni ultra raspoloženi Rajan Anderson koji je ubacio 32 poena sa klupe uz šut za tri 8-12.

Košarkaši Indijane, koji i dalje igraju bez povređenog Pola Džordža, savladali su Jutu Džez rezultatom 97:86. Pobedu domaćinu obezbedio je Ol-star centar Roj Hibert koji je meč okončao sa 29 poena i 5 skokova. U ekipi Jute istakao se Gordon Hejvord sa 30 poena.

Ekipa Njujorka, nakon iznenađujuće pobede nad Kavalirsima, nastavila je da tone. Karmelo Entoni je ponovo imao užasno šutersko veče (11-25) pa poraz od Hoksa rezultatom 85:91 nije iznenadio većinu postilaca u Medison Skver Gardenu.

Čikago Bulsi su u prvom poluvremenu samleli Detroit. Na teren se vratio Di Rouz koji je već u prvoj četvrtini ubacio 8 od svojih 24 poena. Uz to, momak koji je propustio dva vezana meča zbog izvrnutog zgloba, dodao je i 7 asistencija. Pratio ga je ove godine fenomenalni Džimi Batler sa 21 pogotkom.

Pistonsi su na kraju uspeli da se vrate u život, ali ne i da preokrenu stanje stvari. Nije im pomoglo ni to što je Andre Dramond zamenio dres u kojem je s početka izašao na parket i na kojem je njegovo prezime bilo pogrešno napisano.

Četa Doka Riversa ne igra u skladu sa predviđanjima ove sezone. Da je to tako potvrdio je i sinoćni poraz od šampiona, San Antonio Sparsa. MVP NBA finala Kavaji Lenard sahranio je Kliperse upisavši dabl-dabl sa 26 poena i 10 skokova.

rezultati:
Klivlend – Nju Orleans 118:111
Indijana – Juta 97:86
Njujork – Atlanta 85:91
Čikago – Detroit 102:91
L.A. Klipers – San Antonio 85:89

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter