0
Auto Moto

VN VALENSIJE: Doktoru pol pozicija posle četiri i po godine

Objavljeno: 08.11.14 u 16:15

Valentino Rosi je osvojio pol poziciju pred poslednju trku sezone, Veliku nagradu Valensije.Doktor je na stazi ‘Rikardo Tormo’ došao do prve pol pozicije posle četiri i po godine, a 60. u karijeri krugom od 1:30.843 minuta.

Rosiju će se u prvom redu na startu trke pridružiti Andrea Janone na Pramak Dukatiju i vozač Repsol Honde Dani Pedrosa. Pedrosa je bio 24 hiljaditinke iza vozača Pramak Dukatija. Markes je morao da se zadovolji petom pozicijom, jer je iamo pad tokom trke, iza Horhea Lorenca na Jamahi, a ispred vozača Jamahe Teh 3 Pola Espargara.

Prvu desetoricu na startu kompletiraće drugi vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit, dvojac Dukatija Kal Kračlou i Andrea Doviciozo, i Štefan Bradl na Hondi ekipe LCR.

Markes je još u Australiji osvojio titulu, a pred poslednju trku sezone jedina nedoumica je ko će biti vicešampion. Za to mesto bore se Rosi i Lorenco.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter