0
Analize

DAN KADA JE ‘GOREO’ JNA: Kako je Partizan nadoknadio četiri gola minusa (VIDEO)

Objavljeno: 07.11.14 u 15:46

Na današnji dan pre tačno 30 godina čuvena genaracija Partizana uspela je da trijumfom od 4:0 u Beogradu nadoknadi minus od četiri gola iz prvog meča protiv Kvins Park Rendžersa odigranog u Londonu (6:2).

Radi se o duelu 2. kola tadašnjeg Kupa UEFA. „Policajci“ su pred svojim navijačima ostvarili tada se činilo nedostižnu pobedu, a golove za crno-bele postigli su Nikica Klinčarski i Dragan Mance.

Međutim, fudbaleri Partizana i preko 50.000 gledalaca koji su se te hladne novembarske večeri okupili na stadionu JNA su verovali u potpuni preokret. Već u 3. minutu Mance je prvi put zatresao mrežu gostiju, da bi Kaličanin neposredno pred odlazak na pauzu u poluvremenu duplirao prednost crno-belih. Kada je Ješić početkom drugog dela podigao na 3:0 priolazak u narednu rundu je bio veoma blizu, a do njega je doveo Zvonko Živković pogotkom u 63. minutu.

Uprkos fenomenalnoj partijij protiv Kvins Park Rendžersa Partizan nije uspeo da dogura daleko odnosno eliminisan je već u anrednoj rundi i to od mađarskog Videotona koji je u prvom meču trijumfovao sa 5:0, pa je beogradskih 2:0 za crno-bele bilo više nego nedovoljno.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter