0
Evrokupovi

LŠ, Grupa D: Mitrović pogurao Anderleht ka ludom remiju u Londonu, Borusija lako do 1/8 finala (VIDEO)

Objavljeno: 04.11.14 u 22:48

Ponovo je najuzbudljivije bilo u grupi D u kojoj je na dva meča viđeno čak 11 pogodaka. Anderleht se koliko toliko odužio Arsenalu za preokret koji se desio pre dve nedelje, a Borusija je još jednom savladala Galatasaraj.

Liga-sampiona-640x352

Više ih je bilo na Emirejtsu gde je Arsenal ispustio gotovo sigurnu pobedu u duelu sa Anderlehtom pošto je u 58. minutu imao čak tri gola prednosti. Kada je Vanden Bore u 61. minutu smanjio na 3:1 trener gostiju je osetio šansu pa je u igru uveo Aleksandra Mitrović koji je bio glavni glumac u preokretu. Najpre je nad njim napravljen penal koji je realizovan, da bi srpski internacionalac u 90. minutu prelepim udarcem glavom doneo bod svojoj ekipi.

Jedan gol manje, ali i mnogo manje uzbuđenja viđeno je u Dortmundu gde je Borusija sa Nevenom Subotiće u timu, ali bez Miloša Jojića čak i na klupi, lako savladala Galatasaraj. Rojs i Papastopulos su doneli dva gola prednosti „milionerima“, da bi tračak nade gostima vratio Balta. Međutim, ulaskom Imobilea napad domaće ekipe je dobio još više na ubojitosti pa je Italijan bio odgovoran za preostala dva pogotka, za treći direktno, za četvrti indirektno. Svakako bi trebalo napomenuti da su gostujući navijači dva puta izazivali prekid paleći baklje. Nemački vicešampion je ovim trijumfom overio plasman u osminu finala, dok je Arsenal propustio veliku priliku da uradi isto.

Rezultati:

Borusija Dortmund – Galatasaraj 4:1 (1:0)
(Rojs 39, Papastopulos 56, Imobile 74, Semih Kaja 86ag – Hakan Balta 70)

Arsenal – Anderleht 3:3 (2:0)
(Arteta 25pen, Sančez 28, Okslejd Čembrlen 58 – Vanden Bore 61, 73pen, Mitrović 90)

Tabela: Borusija 12, Arsenal 7, Anderleht 2, Galatasaraj 1

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter