0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Aguero rešio mančesterski derbi! (VIDEO)

Objavljeno: 02.11.14 u 16:24

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su ekipu Junajteda rezultatom 1:0 (0:0) u velikom gradskom derbiju u 10. kolu Premijer lige. 

Serhio Aguero

Siti je u potpunosti dominirao na svim delovima terena, imao mnogo više od igre i zasluženo došao do velika tri boda. Junajted je u prvom poluvremenu sačuvao sjajni golman De Hea, koji je skinuo dva zicera Serhiju Agueru.

Otežavajuća okolnost za Junajted bilo je i isključenje Krisa Smolinga u 36. minutu zbog dva žuta kartona. Smoling je prvi karton dobio zbog gluposti, pošto je sprečio Harta da ispuca loptu, a potom je nekoliko kasnije neoprezno uklizao i zasluženo zaradio drugu javnu opomenu.

Menadžer Van Gal bio je primoran da pravi taktičku izmenu, pa je u igru ušao Kerik umesto Januzaja.

U drugom delu igre, Siti je nastavio sa napadima i inicijativa im se isplatila u 63. minutu kada je Kliši lepo proigrao Aguera, a ovaj sa peterca poslao loptu iza leđa De Hee.

Iako se očekivalo da će Siti do kraja lako savladati najvećeg rivala, Junajted je zaigrao mnogo bolje i u periodu od 75. do 77. minuta imao dve sjajne prilike. Prvo je Runi nanizao nekoliko protivničkih igrača, usledio je pokušaj Van Persija, a potom i Di Marije, ali je Hart krajnjom mukom intervenisao.

Dva minuta kasnije, Di Marija je odlično pronašao Felainija koji je ostao sam u petercu, ali je nespretno šutirao glavom pored gola.

Do kraja utakmice, nije bilo promene rezultata pa je Siti nastavio poteru za Čelsijem. ‘Građani’ sada imaju 20 bodova, šest manje od Čelsija i dva manje od Sautemptona, dok je Junajted deveti sa 13 bodova.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter