0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

DR: Valensija je rame uz rame sa Realom i Barsom!

Objavljeno: 29.10.14 u 13:35

Težak posao je pred crveno-belima. Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je pred meč sa Valensijom u trećem kolu Evrolige da je protivnik po kvalitetu u korak sa Realom i Barselonom.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Valensija je po kvalitetu rame uz rame sa Realom iz Madrida i Barselonom, svakako je jedan od najboljih španskih klubova. Zadržali su okosnicu tima iz prošle godine, uz određene korekcije. Umesto Lafajeta doveli su Dvajta Bajksa iz Toronta, dok su im na centrima Harangodi, Lončar, Dubljević –  rekao je Radonjić.

Ekipa sa Pirinejskog poluostrva ima dva poraza posle dva kola, dok je Zvezda posle pobede protiv Galatasaraja poražena od Neptuanasa u Litvaniji.

– Kažnjavaju svaki pad koncentracije, tako da ne sme biti opuštanje. Startovali su u grupi sa dva poraza, ali su u tim mečevima igrali bez Dubljevića, najboljeg igrača prošle sezone, koji će igrati protiv nas. Bojan je sjajan igrač, sa NBA potencijalom, ali nije poenta samo njega zaustaviti, jer imaju nekoliko kvalitetnih igrača u rosteru. Sjajno trče, dobro šutiraju za tri poena, a mi moramo da im odgovorimo istom merom i budemo koncentrisani – dodao je Radonjić.I trener crveno-belim se slaže da navijači igraju veliku ulogu u uspesima Crvene zvezde, rekavši da je timu potreban pravi ambijent kako bi još lakše izašao na kraj sa protivnikom.

– Meč je izuzetno važan, jako bitan za naše ambicije koje teže prolasku u TOP 16 fazu, zato nam je jako važna podrška ovom mladom timu. Kada je tako, mi možemo da pružimo i više od onoga što je realno i da se nadamo pobedi. Svi timovi u našoj grupi su izuzetno jaki, predstavljaju veliki izazov, imaju snažne ekipe i ogromne budžete, ali i mi se pitamo“, zaključio je Radonjić, dodavši da klub trenutno ne planira da dovodi pojačanja na poziciji četiri – jer nema niti potrebe niti uslova.

– U ovom trenutku to nije problematika kojom smo opterećeni. To su pokazali rezultati. Na nekim utakmicama smo upravo na toj poziciji imali veliku prednost. Ideja je da Kalinić ide na četiri, nije to zato što nemamo igrača. Nema potrebe da se bavimo time, čak smo i vrlo zadovoljni“.

Jedan od ljubimaca navijača Crvene zvezde, slovenac Jaka Blažič kaže da njegovu ekipu čeka težak meč, ali da saigrači i on znaju kako trebaju da igraju.

– Čeka nas težak meč, Valensija je odličan tim. Čeka nas 40 minuta agresivne igre s njhove strane, ali, mi moramo da uđemo sa samopouzdanjem, da igramo angažovano i budemo dobri na obe strane terena“, rekao je Blažič, da bi se zatim dotakao i problema izgubljenih lopti, „Protiv Galatasaraja smo pokazali kako moramo da igramo. U meču protiv Neputunasa nas je sputala velika želja za pobedom. Do grešaka je došlo kada smo jurili rezultat i mislim da ćemo sada biti bolji.
Meč između Crvene zvezde Telekom i Valensije na programu je u četvrtak od 19 sati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter