0
Evrokupovi

LŠ, Grupa H: Sedmica Šahtjora uz pet golova Adrijana, Porto jedva do tri boda (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.14 u 22:51

U grupi H odigrana je utakmica koja će ući u anale Lige šampiona pošto je Šahtjor sa čak 7:0 savladao BATE Borisov i to u gostima, a istakao se Luis Adrijano koji je postigao ček pet pogodaka. U drugom meču Porto je teže nego što se očekivalo savladao Atletik Bilbao.

Liga-sampiona-640x352

Tim iz Donjecka je već u prvih 45 minuta postigao šest golova i tako postao prvi tim kojem je to pošlo od ruke u ovom takmičenju, što je praktično nateralo pojedine navijače domaćeg tima da već u pauzi napuste stadion. Luis Adrijano je takođe ušao u istoriju kao prvi igrač koji je u jednom poluvremenu postigao čak četiri pogotka. U potpuno sivilio domaće ekipe uklopili su se i srpski internacionalci Filip Mladenović i Nemanja Tubić.

Kada je Porto krajem prvog dela konačno uspeo da slomi otpor gostiju iz Baskije linilo se da će lako doći do celog plena u duelu sa Atletikom, ali se sa tim nisu složili gosti koji su uspeli da dođu do izjednačenja. Ipak, iskusni Rikardo Kvarežma je „zmajevima“ na kraju doneo veoma važnu pobedu.

Liga šampiona, 3 kolo

Rezultati:

BATE Borisov – Šahtjor 0:7 (0:6)
(Tešeira 11, Daglas Kosta 35, Adrijano 28pen, 37, 40, 44, 81pen)

Porto – Atletik Bilbao 2:1 (1:0)
(Erera 45, Kvarežma 75 – Fernandez 58)

Tabela: Porto 7 bodova, Šahtjor 5, BATE 3, Atletik 1

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter