0
Košarka

DŽORDAN ODGOVORIO: Za mene sezona od 82 utakmice nikad nije bila problem

Objavljeno: 18.10.14 u 08:35

Superstar igrači Klivlend Kavalirsa i Dalas Maveriksa, Lebron Džejms i Dirk Novicki, nedavno su se javno žalili na činjenicu da regularni deo NBA sezone traje dugo i da se tokom istog igraju čak 82 meča.

Majkl Džordan

Kao što smo već pisali, Novicki je izjvio da je „svestan da se veliki broj mečeva igra zbog novca“ ali je i dodao da je to po njegovom mišljenju previše. Sličnu repliku imao je i sam Lebron Džejms.

Bivši suprestar Čikago Bulsa, šestostruki NBA šampion, a danas vlasnik Šarlot Hornetsa, nije imao puno sluha za reči dvojice današnjih zvezda.

– Da se razumemo, ja volim obojicu momaka, ali kao vlasnik jednog NBA tima, ja isto tako volim i košarku. Eto, u moje vreme, ja da nisam igrao 82 utakmice tokom sezone, ja bih ponovo igrao basket negde drugde, ali to je zbog toga što sam posedovao ogromnu ljubav prema ovom sportu. Kada sam bio igrač, nikada mi nije smetalo što se igra 82 utakmice, smatrao sam da je to tema o kojoj se ne raspravlja – kazao je Džordan.

On je ipak ocenio da vlasnici mogu da izađu u susret igračima i smanje broj mečeva u regularnoj sezoni:

– Ukoliko je to ono što oni žele, mi vlasnici možemo da sednemo za sto i dogovorimo se šta i kako ćemo dalje. Ono što onda igrači moraju da znaju jeste da ćemo mi uzimati manje novca, a u tom slučaju će i njihove plate biti manje. Da li su igrači spremni da se odreknu svojih prihoda za par mečeva manje? To je već pravo pitanje, jer niko ne može da zaradi istu platu za manje mečeva – objašnjava Džordan.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter