0
Košarka

DIRK NOVICKI ZNA: Razumem da je zbog para, ali 82 utakmice je previše

Objavljeno: 17.10.14 u 09:43

Najbolji nemački košarkaš svih vremena, 10. najbolji strelac u istoriji NBA lige i osvajač šampionske titule 2011. godine, Dirk Novicki uveren je da je tempo u NBA ligi ubitačan i da je 82 utakmice, ipak, previše za igrače.

Dirk Novicki

Superstar Dalas Maveriksa namerava da naredne sezone igra plej-of sa svojom ekipom, a to, praktično, znači da će pravi napori sa igrače ovog tima iz Teksasa uslediti tek nakon 82 utakmice regularnog dela sezone.

– Iskren da budem, mislim da nikom nije potrebno 82 utakmice u regularnom delu sezone kako bi se utvrdilo kojih to osam ekipa idu u plej-of. Sigurno je da bi tako nešto, kada bi postojao voljni momenat, moglo da se završi znatno, znatno brže – uveren je nemački košarkaš.

On je dodao da je svestan da se toliki broj mečeva u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu dešava isključivo zarad profita:

– Ja sam svestan da se toliko utakmica igra zbog novca, jer vlasnici klubova žele zaradu. Svaka utakmica manje znači dolar iz džepa ne samo za vlasnike klubova, već i za čelnike NBA lige i igrače. Sve je to meni sasvim jasno, i baš zbog toga verujem da nema nikakvih šansi da se smanji broj mečeva u regularnoj sezoni – rekao je Novicki za EPSN.

Novicki je svoj komentar izneo u javnost nakon što je NBA odlučila da u ovu predsezonu ubaci probne utakmice koje će trajati 44 minuta, što je, prema mišljenju mnogih analitičara, čista besmislica i predstavlja samo dodatni napor za igrače.

Sa druge strane, zvezda Klivlenda Lebron Džejms nema ništa protiv dodatnih nekoliko minuta na terenu, ali takođe veruje da je 82 utakmice u regularnoj sezoni – previše.

– Nije problem u broju minuta koliko meč traje. Problem je u broju utakmica regularne sezone. Minuti ne znače ništa. Možemo da igramo i po 50 minuta ukoliko bismo morali. Međutim, mnogo mečeva ima. Svi igrači u NBA ligi veruju da se igra previše utakmica tokom sezone. U ovakvoj ligi 82 utakmice je prosto previše – kaže LBJ.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter