2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SVETSKI MEDIJI REALNI: Albanci provocirali, Srbi zagrizli udicu (FOTO)

Objavljeno: 15.10.14 u 10:35

Nakon prekida utakmice između Srbije i Albanije, svoj stav o celokupnim dešavanjima izneli su i najpoznatiji svetski mediji.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Gotovo na svim naslovnicama najpoznatijih medijskih kuća, jutros je osvanula vest o dešavanjima sa meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine između Srbije i Albanije.

Nije tajna da se Srbija ne kotira visoko u javnosti zemalja zapadne Evrope i SAD, međutim, za divno čudo, ovog puta većina medija na čitavu priču gleda prilično realno.

Najpoznatiji američki sportski portal na svojoj naslovnici posvećenoj fudbalu donosi priču o prekidu susreta u kojoj ističu tradicionalnu netrpljivost dva naroda baziranu na istorijskim sukobima. U tekstu stoji da je fudbal sinoć, ipak, bio u drugom planu.

Novinari ESPN-a, takođe, naglašavaju da je incidet započet dolaskom letelice iznad stadiona u Humskoj.

Srbija-Albanija-Mediji-ESPN

I vodeći birtanski medij, BBC, na naslovnici fudbalske stranice donosi izveštaj sa nedovršene utakmice sinoć.

Poput kolega sa ESPN-a, novinari BBC-a naglašavaju prisustvo letelice, ali ne žmure ni na činjenicu da se nakon toga gomila sveta našla na travnatom tepihu humske ulice.

Takođe, kako stoji u tekstu, novinari jasno kažu da će presudu o čitavom slučaju dati UEFA, ali ne žele da prstom upiru krivca u bilo koju od dve strane, iako ističu šta je uzrokovalo početak nereda.

Srbija-Albanija-Mediji-BBC

 

Još jedan uticajni britanski list izveštavao je sa sinoćnjeg meča. Reč je o listu „Tajms“ koji ističe politički značaj ovog duela.

Novinari ovog lista kažu da je incident započet dolaskom letećeg objekta izvan stadiona na kojem je bila prikačena zastava „Velike Albanije„.

Zanimljivo, većina zapadnih medija zajednički ocenjuje da bi FIFA morala da razmotri na koji način treba da rešava ovakve situacije postavljajući pitanje da li je nužno i neophodno da fubalske utakmice igraju republike koje se ne nalaze u prijateljskim odnosima.

Srbija-Albanija-Mediji-Tajms

I u Španiji se pažnja posvećuje dronu koji je leteo iznad stadiona i od koga je sve počelo, dok u Italiji pišu da je Mitrović izazvao bes Albanaca koji su ka njemu potrčali kad je skinuo zastavu.

Takođe, na Apeninima prenose i slike Ivana „Groznog“, kako od incidenta u Đenovi nazivaju Ivana Bogdanova, uz osvrt na činjenicu da se u jednom trenutku našao na terenu.

Sa druge strane, kao što smo već pisali, albanski mediji nastavljaju da provociraju srpsku javnost

0
0

2 Komentara

  1. Omg ja neverujem pa sta su zagrizli svi su bili mirni od nasih svi su bili oke, sta je trebalo da SE 2 sata viori ta sramotna zastava iznad terena ne stvarno ne verujem … Mitrovic je posteno skinuo to sto su oni da ne kazem debili iz albanije napali njega to nismo mi zagrizli nego opet oni pravili incident, ali uvek Srbi krivi za sve,,,

    0
    0
    Odgovori
  2. A šta naš ministar policije DR Stefanović i direktor Veljović kažu na sve ovo??? Da imaju malo casti obojica bi podneli ostavke. Ovako su im mogli upravo i bombu servirati na stadion.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter