0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

POVRATNIK LAZOVIĆ: Ja sam dokaz da ni u čemu ne treba biti isključiv!

Objavljeno: 07.10.14 u 13:38

Povratnici u reprezentaciju Srbije Danko Lazović i Nikola Maksimović ne kriju oduševljenje što su ponovo sa ‘Orlovima’. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Lazović je 2011. doneo tada neoborivu odluku o povlačenju iz reprezentacije, ali je nakon razgovora sa selektorom Dikom Advokatom ipak odlučio da prihvati poziv.

– Posle tri i po godine, vratio sam se i zaista je lep osećaj. Vidite na mom primeru da u fudbalu i sportu čovek ne treba da bude isključiv. U 31. godini vraćam se u reprezentaciju i mogu da kažem da sam jedan od retkih igrača koji su prošli sve reprezentativne selekcije. Znam dobro selektora Advokata, on je iskren čovek, a kako istina ponekad zna da zaboli, morate znati prihvatiti sve što vam kaže. U Rusiji je izuzetno cenjen, u Sankt Peterburgu je počasni građanin – istakao je Lazović.

On je jedan od retkih igrača u ovoj selekciji koji je imao priliku da igra protiv prvog rivala Srbije – Jermenije, u kvalifikacijama za EURO 2008.

– Ne pamtim težeg rivala za nas i još od tako jednog neatraktivnog imena selekcije. Nadigrali su nas, i upravo su nam ta dva boda falila za plasman. Jermenija je izuzetno težak rival – rekao je Lazović.

Nikola Maksimović je takođe jedan od povratnika, a bivši igrač Zvezde zameniće povređene igrača Dušana Bastu i Antonija Rukavinu.

– Drago mi je što sam dobio poziv, ali ja moram da istaknem da sam uvek spreman da igram za reprezentaciju. Bio sam u prethodnom kvalifikacinom ciklusu, ali nisam odigrao nijednu utakmicu. Nalazim se u dobroj formi, menjam pozicije u klubu, kao štoper i kao desni bek i zbog toga mi je drago, pošto ću tako moći više da pomognem reprezentaciji – rekao je Maksimović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter