4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JEDVA! Partizan nekako izvukao sva tri boda u Lučanima (VIDEO)

Objavljeno: 05.10.14 u 16:50

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima ekipu Mladosti rezultatom 1:2 (0:1) u osmom kolu Jelen Superlige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Strelci za Partizan bili su Škuletić u 45. i Lazović u 57. minutu, dok je strelac jedinog gola za domaće bio Frajdej u 74. minutu.

Frajdej je imao još dve velike prilike u finišu utakmice, ali je bio neprecizan i praktično je bio tragičar meča iako je postigao pogdak.

Partizan i Vojvodina dele prvo mesto na tabeli sa 21 bododom, s tim što crno-beli imaju meč manje. Crvena zvezda ima 20 bodova i takođe meč više od Partizana.

Prva šansa viđena je u petom minutu. Škuletić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je golman domaćina paradom zaustavio šut. Novi pokušaj gostiju usledio je u 10, minutu. Šutirao je Saša Marković sa distance, a iskusni Danko Lazović je zaradio žuti karton.

Prigovorio je sudiji smatrajući da je fauliran, i bioje u pravu, ali sudije to nisu videle. Nešto kasnije Marković dobija odličnu lotpu od Grbića, ali je očajno šutirao. Nebu pod oblake. Na isteku 20. minuta, Milunović je dobio javnu opomenu zbog starta nad Lazovićem, kojem je potom ukazana lekarska pomoć.

Ubrzo je Mladost došla do prve prilike, ali je Lukač odbranio udarac Golemića. Ne uspevaju crno-beli baš da nametnu svoj ritam, Mladost se okuražila i sve češće je na Partizanovoj polovini terena. Crno-beli su imali bole šanse, pet udaraca u okvir gola, ali mreža je mirovala. Pet minuta pre odmora u prilici je bio Lazović.

U poslednjem minutu sudijske nadoknade goste je u vođstvo doveo, ko drugi do Petar Škuletić. Vulićević je sjajno centrirao, a Petru nije bilo teško da sedmi put ove sezone smesti loptu u gol.

Partizan je nastavio inicjativu i u drugom delu igre, u 50. minutu imali su šansu da napadnu iz kontre, ali nisu uspeli da bolje organizuju situaciju 3 na 2.

U 58. minutu Lazović je duplirao prednost gostiju. Nakon katastrofalne greške odbrane domaćih, napadač Partizana je mirno prihvatio loptu i sa pet metara je poslao u prvi ugao.  

Očekivano, posle vođstva od 2:0, trener Marko Nikolić odlučio je da na teren pošalje kapitena Sašu Ilića koji je u 61. minutu zamenio Petra Grbića.

Domaći su najbliži golu bili nekoliko minuta kasnije, tačnije u 68. minutu kada je nakon kornera Milunović glavom pogodio prečku.

U 74. minutu domaći su uspeli da se vrate u meč golom Fradeja. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca, Fradej je neometano glavom šutirao u prvi ugao, a Lukač je uspeo samo da zakači loptu nedovoljno da sačuva mrežu.

Domaći su krenuli na sve ili ništa i malo je nedostajalo da već u 76. minutu dođu do izjednačenja, ali je ovaj put Lukač bio uspešniji u okršaju sa Frajdejom.

Isti igrač je u poslednjem minutu imao stopostotnu šansu da postigne i svoj drugi pogodak, Milunović mu je spustio loptu glavom, a Frajdej šutirao daleko preko gola.

Partizan je nekako uspeo da sačuva prednost i osvoji sva tri boda.

SASTAVI:

MLADOST LUČANI (4-3-3): Krznarić, Zonjić, Milutinov, Golemić, Petrović, Jovanović, Radin, Gavrić, Adamović, Frajder, Milosavljević.

PARTIZAN (4-4-2): Lukač, Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov, Grbić, B. Ilić, Marković, Pantić, Škuletić, Lazović.

Crno-beli će pred sobom imati težak ispit, najviše zbog činjenice da je moral u ekipi poljuljan nakon fijaska u Ligi Evrope i debakla u Grčkoj od ekipe Asperasa rezultatom 2:0.

I dok su igrači Partizana sanjali evropski san, u domaćem šampionatu dogodile su se određene promene na vrhu JSL, pa je tako Vojvodina sinoćnim trijumfom nad Novim Pazarom izbila na prvu poziciju na tabeli sa sedam pobeda iz osam utakmica.

Trener Marko Nikolić upozorio je svoje igrače naglasivši da ih očekuje težak meč:

– Čeka nas teška utakmica, naročito posle poraza od Asterasa u Evropi. Trener Mladosti, Neško Milovanović je mnogo više od samog trenera, emotivno je vezan za taj klub i zanm da će uraditi sve da Lučanci sutra ostanu neporaženi – kazao je Nikolić.

Sa druge strane, svesni ranjivosti Parnog valjka, Lučani su najavili hrabru igru protiv favorizovanog gosta:

– Naš adut u tom meču mogla bi da bude rasterećenost, nemamo šta da izgubimo, ali moramo skupo da prodamo kožu. Bitno je da se u lepom svetlu predstavimo kao domaćini, ali van terena, na terenu će sve da pršti. Nadam se da možemo da se suprotstavimo Partizanu – naveo je trener Mladosti, Neško Milovanović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter