3
Evrokupovi

LE: Bezidejni Partizan poražen u Tripoliju (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.14 u 22:56

Fudbaleri Partizana doživeli su prvi poraz u sezoni i to u meču 2. kola grupe C Lige Evrope od Asterasa u Tripoliju od 2:0 (1:0).

asteras-partizan

Strelci za domaći tim bili su Usero u 22. i Para u 52. minutu, a trijumf Asterasa mogao je da bude i ubedljiviji pošto je grčka ekipa tačno znala šta želi u ovom duelu, dok su igrači srpskog vicešampiona izgledali pogubljeno na terenu.

Od samog starta trener domaćeg tima je prepustio terensku inicijativu Partizanu čekajući prilike iz kontranapada što mu se u dva navrata isplatilo. I kada se očekivalo da Partizan dodatno pritisne odbranu Asterasa desilo se suprotno. Jedinu nešto bolju priliku crno-beli su imali preko Vulićevića, ali je golman domaće ekipe sprečio beka Partizana da unese neizvesnost u ovaj meč.

S obzirom da su u drugoj utakmici ove grupe Totenhem i Bešiktaš odigrali nerešeno 1:1 Asteras je sa četiri boda prvi u grupi, Englezi i Turci imaju po dva, dok je Partizan ostao na jednom.

U narednoj rundi, koja je na programu 23. oktobra, Partizan u Beogradu dočekuje Bešiktaš, dok će Totenhem ugostiti Asteras.

Tok meča:

Drugo poluvreme: Trener Niko9lić u poluvremenu je izvršio jednu izmenu, umesto neprimetnog Živkovića u igru je ušao Beko Fofana. Međutim ova promena u prvim minutima nije donela ništa dobro pošto je Asteras prvi došao do prilika i to dve vezane, ali je prvi put intervenisao Lukač, a potom je Volkov izblokirao udarac Gojana.

Ponovo je smušeno reagovala odbrana Partizana, lopta se prosto prošetala kroz ceo kazneni prostor, došla do druge stative gde ju je dočekao Fakundo Para koji je u 52. minutu doneo Asterasu prednost od 2:0.

Više nema ni inicijative Partizana koji se činis e potpuno predao pa je realnije da vidimo treći gol Asterasa nego da crno-beli makar smanje zaostatak i tako stvore priliku za izjednačenje. Ipak, najbolju priliku za crno-beel imao je u 62. minutu Vulićević, ali je njegov udarac odbranio golman Kosicki sprovevši loptu u korner.

Zatresla se mreža Partizana i treći put u 69. minutu, ali je gol Baralesa srećiom poništen jer se Argentinac nalazio u ofsajdu. Počele su i egzibicije igrača grčkog tima, Luj je na petoparcu okrenuo Volkova, ali je bio neprecizan pa lopta nije završila u Lukačevoj mreži. Nikolić uvodi i trećeg špica, Kojića, a iz igre je izašao kapiten Saša Ilić. Međutim ni ta promena nije donela ništa novo pošto u veznom redu crno-belih nema igrača koji bi na pravi način razigrao najisturenije fudbalere pa Asteras sasvim lagano privodi meč kraju.

Prvo poluvreme – U prvih desetak minuta Partizan drži loptu u svojim nogama, ali ne uspeva da probije dobro postavljenu odbranu domaćeg tima. Prvu nešto bolju priliku na meču imao je Fakundo Para koji je posle prekida šutirao glavom, ali je lopta prošla pored desne stative Lukačevog gola.

Od 22. minuta vodi Asteras pošto je Usero savladao Lukača i to iz drugog pokušaja. Argentinac Maaca je petom dodao do Špancačiji prvi šut je Lukač odbranio, ali se lopta ponovo oddbila do Usera koji je bio uspešniji i tako je doveo tim iz Tripolija u vođstvo.

Mogao je Maca da duplira prednost grčkog tima, Vulićević je promašio loptu, ali je Lukač u situaciji „jedan na jedan“ bio uspešniji „izvadivši tako fleke“ svog saigrača. Domaći tim je i pre postignutog gola jednostavno postavio dvostruki blok ispred svog golmana, a sada je to još više ojačano i čeka se prilika iz kontri. Crno-beli jalovo napadaju i plaše se grešeke koja bi mogla da ih skupo košta.

Završeno je prvo poluvreme koje je proteklo u gotovo identičnom ritmu, Partizan napada prilično bezidejno, Asteras čeka svoje prilike i opasno preti golu crno-belih. Zanimljivo je da je lopta uglavnom u nogama srpskog tima, ali su Grci imali pet udaraca u okvir gola, a Partizan nijedan.

Poznati su i sastavi timova za večerašnji duel:

Stadion: Teodoros Kolokotronis
Sudija: Deni Mekeli (Holandija)
Žuti kartoni: B. Ilić, Lazović, Vulićević, Ninković (Partizan)

Astetras: Kosicki, Pantelaidis, Sankare, Luj, Gojan, Usero, Role (88 Munafo), Zisopulos, Maca, Para (59 Barales), Janiotas (73 Kitoko)

Partizan: Lukač, Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov, B. Ilić, S. Ilić (78 Kojić), Grbić (63 Ninković), Živković (46 Fofana), Pantić,Lazović

Fudbaleri Partizana večeras od 21:05 igraju svoj meč Grupe C Lige Evrope na gostovanju grčkom Asterasu.

Četa Marka Nikolića u dosadašnjem toku ove sezone još nije osetila gorčinu poraza, a nema sumnje da crno-beli planiraju nastavak serije dobrih rezultata i na evro-sceni.

Nakon remija sa Totenhemom u prvom kolu, igrači Parnog valjka dobili su krila. Dobra rola u Ligi Evrope odrazila se potom i na JSL pošto su crno-beli zaigrali znatno opuštenije.

Da u Humskoj 1 sa velikim ambicijama odlaze na gostovanje u Grčku potvrđuju i reči beka tog tima, Miroslava Vulićevića.

– Asteras je dobra ekipa, ali imamo adute da slavimo u Grčkoj i napravimo prekretnicu po pitanju plasmana u Ligi Evrope. Ako negde možemo da osvojimo tri boda u gostima, onda je to u Tripoliju – smatra Vulićević.

Ništa drugačije planove nema ni šef struke crno-belih, Marko Nikolić iako će imati velikih kadrovskih problema zbog povreda nekoliko ključnih igrača:

– Sve ćemo učiniti da obezbedimo proleće u Evropi. Nismo ušli u grupnu fazu da bismo bili puki učenici, želimo da se takmičimo, protiv Totenhema smo pokazali da to možemo na sjajan način. Ne samo da smo odoleli Englezima, već smo bili i bliži pobedi. Sada želimo potvrdu tog rezultata – poručio je Nikolić, prenosi Sportski žurnal.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. Da li jetrener Partizana svestan da se fudbal igra za golove i opobedu ekipi donosi gol vise. Pitam se kao fudbaler bivsi da li je svestan NIKOLIC STA JE SINOC IGRAO NJEGOV KLUB KADA ZA 90. MINUTA NISU SUTNULI UOKVIR GOLA i zasto njegovi igraci beze od protivnickih igraca da li je svestan *taktike koju je odredio za utakmicu. Nista ovo ne valja pocev od trenera pa sve ostalo

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter