0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MUNDOBASKET: Srpkinje pokazale zube Amerikankama, na kraju ipak poražene (VIDEO)

Objavljeno: 28.09.14 u 22:08

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije SAD sa 94:74 (17:21, 32:21, 21:22, 24:10) u meču 2. kola grupe D Svetskog kupa koji se održava u Turskoj.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Bez obzira na relativno ubedljiv poraz naše igračice su pokazale da mogu ravnopravno da se bore sa aktuelnim svetskim prvakinjama koje su i pred ovaj turnir proglašene za apsolutnog favorita kao što su to bile njihove kolege iz muškog tima na Mundobasketu u Španiji.

Izabranice Marine Maljković su od starta meča krenule jako i pokazale su da nemaju nameru da se predaju već da će Amerikanke morati da zarade pobedu. Usledio je mali pad u drugom periodu pa je SAD na poluvreme otišao sa sedam poena viška, a detalj ko vredi istaći je trojka u poslednjoj sekundi Saše Čađo.

Kada ej naš tim sredinom trećeg perioda prišao na tri poena zaostatka i imao šut za izjednačenje učinilo se da bi moglo da dođe do uzbudljive završnice, ali su Amerikanke tada malo dodale gas pogotovo u odbrani posle koje je uglavnom sledila odlična igra u tranziciji koja je doprinela na kraju ubedljivom trijumfu SAD.

Najefikasnija u našem timu bila je odlična Ana Dabović sa 24 poena i tri asistencije, a vrlo dobre su bili još Jelena Milovanović sa 17 oena i devet skokova, odnosno Tijana Ajduković koja je dodala 10 poena. U pobedničkom timu najbolja je bila Tuarasi sa 20 poena, a Mur je ubeležila „dabl-dabl“ sa 17 poena i 12 skokova.

U poslednjem kolu prve faze takmičenja naša selekcija će u utorak sa početkom od 13.15 sati po našem vremenu odmeriti snage sa selekcijom Kine u borbi za drugo mesto u grupi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter