6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Preokret Partizana protiv Čukaričkog (VIDEO)

Objavljeno: 13.09.14 u 21:26

Fudbaleri Partizana zabeležili su i petu pobedu u domaćem šampionatu pošto su meču pete runde takmičenja pred svojim navijačima savladali ekipu Čukaričkog posle velikog prekreta u drugom poluvremenu sa 4:2 (1:2).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Strelci za Partizan bili su Danilo Pantić, Bojić (autogol), Petar Škuletić i Predrag Luka, dok su Čukaričkom preokret na kraju prvog dela igre doneli Nikola Stojiljković i Slavoljub Srnić golom koji se retko viđa. Ono što ohrabruje pred duel Lige Evrope sa Totenhemom je dobra igra u ofanzivi, ali ono što mora da zabrine Marka Nikolića su ponovo dva primljena gola na domaćem terenu.

U svakom slučaju posle nove pobede crno-beli su se osamili na vrhu tabele sa maksimalnih 15 bodova odnosno iskoristili su kiks Crvene zvezde koja je danas u Kruševcu odigrala samo 0:0 sa Napretkom.

– Najvažnija su tri osvojena boda. U prvih 20 minuta je bila odlična utakmica za nas, a onda smo potcenili protivnika pa smo imali šta da kažemo igračima u poluvremenu. U drugom delu smo dodali gas i to je bilo dovoljno da napravimo preokret. Čestitam igračima na pobedi, rekao je neposredno posle meča trener Partizana Marko NIkolić.

Tok meča:

Prvo poluvreme: Meč na Partizanovom stadionu počeo je minutom ćutanja u čast legende crno-belih Milana Galića. Škuletić je bio u prilici u petom minutu, a već u 10. crno-beli su poveli golom Danila Pantića. Vulićević je centrirao sa desne strane, lopta je došla do Škuletića, lažnjak, lopta se odbija do Pantića koji je šalje u gol.

Nakon prilično izjednačene igre u drugom delu prvog poluvremena Čukarički je u 41. minutu preko Stojiljkovića stigao do izjednačenja, a samo minut kasnije Slavoljub Srnić donosi potpuni preokret za Čukarički i za potpuni muk na stadionu u Humskoj. Stojiljković je u skoku nadvisio golmana Lukača i sproveo loptu u prazan gol, a samo 30-ak sekundi kasnije mladi Srnić je pravom bombom sa oko 25 metara pocepao mrežu Partizanovog gola.

Drugo poluvreme: Furiozni napadi crno-belih na startu drugog poluvremena isplatili su im se već u 53. minutu kada je Bojić savladao sopstvenog golmana posle udarca Danka Lazovića – 2:2. Nema sumnje da će Partizan nastaviti da juriša ka golu Čukaričkog. Ali to je mač sa dve oštrice jer ostavlja dosta prostora za kontranapade što je već u 55. minutu mogao da iskoristi Nikola Stojiljković koji se propisno obrukao jer je sa samo 6-7 metara promašio praktično prazan gol.

Veliki kiks pomoćnog sudije koji je u 56. minutu signalizirao ofsajd Danka Lazovića iako je on bio metar iza Pjasentina, a da problem za arbitra bude još veći napadač Partizana je u nastavku postigao gol. Prvu sledeću priliku za gol imao je Nikola Drinčić koji je uputio projektil iz slobodnjaka u 72. minutu, ali je lopta prošla tik pored leve stative gola Čukaričkog.

Osećalo se u vazduhu da Čukarički ne može da izdrži nalete Partizana što je dokazano u 75. minutu kada je Petar Škuletić odličnim udarcem glavom ponovo doneo prednsot crno-belima – 3:2. Goleada je nastavljena u 84. minutu kada je rezervista Predrag Luka prelepim lob udarcem savladao golmana Čukaričkog za vođstvo Partizana od 4:2 i verovatno petu pobedu crno-belih u šampionatu.

U samoj završnici Čukarički je mogao makar do trećeg gola, ali je lopta u dva navrata pogađala okvir gola, najpre posle udarca Ukaha, a potom i nakon pokušaja Matića.

Partizan: Lukač, Vulićević, Stanković, Ilić, Petrović, Grbić, Drinčić, Marković (65 S. Ilić), Pantić (80 Luka), Lazović (88 Fofana), Škuletić

Čukarički: Ristić, Lukas, Ukan, Todorović, Stojiljković, Pavlović (58 D. Srnić), S. Srnić, Regan, Stojković, Bojić (86 Mirosavljević), Brežančić, Milojević

Sastavi

Partizan od 19.30 dočekuje Čukarički, a trenerMarko Nikolić rekao je da utakmicom protiv Brđana crno-beli počinju tešku seriju, koja bi u velikoj meri mogla da odredi ishod sezone. Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu.

– Čeka nas pakleni ciklus od sedam utakmica za 20 dana, moramo da zbijemo redove, da nam koncentracija i motivacija bude na nivou i pokušamo da odigramo i iznad relane mogućnost. Igrači Partizana moraju da budu spremni za to što ih čeka, uostalom ceo svet igra 60 utakmica po sezoni, a mi samo tridesetak i dodatnih šest ne bi smelo da nam predstavlja problem – rekao je Nikolić na konferenciji za medije u Humskoj.

Nikolić je naglasio da još uvek ne razmišlja o utakmici sa Totenhemom u Ligi Evrope.

– Danas me Totenhem uopšte ne zanima, on nema značaj ako izgubimo ili odigramo nerešeno sa Čukaričkim. Mi živimo ovde u Srbiji i zato svaku utakmicu moramo da igramo kao kvalifikacionu ako hoćemo da osvojimo titulu – naglasio je Nikolić. 

Trener Partizana naglasio je da je Čukarički verovatno najorganizovaniji klub u Srbiji, što je potvrdio i poslovanjem u letnjem prelaznom roku.

– Čukarički je u ovom prelaznom roku potrošio više novca od Partizana, uostalom mi smo potrošili nula evra ili dinara. Ipak, moramo i možemo sa ovim igračima da iznesemo sve utakmice koje nas čekaju i zato ćemo da vadimo i poslednje atome snage iz sebe. Partizan ne trpi prosek i male stvari – zaključio je Nikolić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

6 Komentara

  1. Sam si reko Nikolicu. Igra se u Evropi po 60 utakmica. Znaci,kondiciju spremati za toliko. Jer osnovnvi problem je upravo ta rec-kondicija. SAMO NAPRED!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter