0
Ostali sportovi

JOŠ JEDNA MEDALJA STRELACA: I muška ekipa „upucala“ svetsku bronzu

Objavljeno: 10.09.14 u 16:31

Još jedna medalja za strelce! Muška seniorska reprezentacija Srbije osvojila je na Svetskom prvenstvu u Granadi bronzanu medalju u disciplini MK puška 60 metaka ležeći stav sa 1.868,4 kruga (Stevan Pletikosić 624,7, Milenko Sebić 622,5, Nemanja Mirosavljev 621,2). Zlato je pripalo Kini sa 1870,8 krugova, a srebro Belorusiji sa 1.868,4 kruga.

Streljastvo

Srpski strelci postavili su i novi državni rekord. Prethodni je bio na snazi od 2013. godine, a postignut je na Evropskom prvenstvu u Osijeku (1.865,2 kruga), a koji su zabeležili isti momci

Sva trojica srpskih strelaca plasirala su se za pojednačne kvalifikacije koje su na programu sutra, a posle kojih će osmorica najboljih gađati u finalu za pojednačne medalje.

Podsetimo, pre muške selekcije bronzanu medalju za Srbiju osvojile su Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Katarina Biserčić u disciplini vazdušna puška, dok je Arsovićeva osvajanjem petog mesta u pojedinačnoj konkurenciji u istoj disciplini osvojila kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter