0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ORLIĆI U BARAŽU ZA EP: Rasplet kakav smo želeli

Objavljeno: 09.09.14 u 20:58

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije imaće priliku da sledećeg leta igra an Evropskom prvenstvu u Češkoj pošto se kao četvrta najbolja drugoplasirana selekcija plasirala u baraž.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Za takav rasplet pored današnjeg ubedljive pobede selekcije Radovana Ćurčića protiv Severne Irske bilo je potrebno da se poklope još neki rezultati pošto su se za to jedno preostalo mesto pored naše selekcije borile reprezentacije Austrije, Švedska i Turske.

Do 16 bodova i bolje gol razlike od Orlića mogli su da dođi Šveđani ako pobede Turke sa tri gola razlike ili da Turci slave trijumf sa dva pogotka više. Kako je meč završen pobedom Švedske od 4:3 našoj selekciji je još preostalo da sačeka rezultat iz Španije gde Furija uprkos tome što je već obezbedila prvo mesto nije dozvolila iznenađenje i remizirala je sa Austrijancima (1:1) kojima je bila neophodna pobeda kako bi preskočili Srbiju po broju bodova. Nekadašnje severne komšije nisu bile ni blizu plasmana pošto su tek u 95. minutu uspeli da dođu do izjednačenje odnosno nije bilo vremena za potpuni prekokret.

Ispostavilo se da je i Šveđanima na kraju bila dovoljna bilo kakva pobeda, kao i Turcima, pošto je u međuvremenu Poljska izgubila od Grčke kojoj taj trijumf apsolutno ništa nije značio.

U baraž za Evropsko prvenstvo u Češkoj kao prvoplasirane selekcije plasirale su se Engleska, Danska, Slovačka, Španija, Hrvatska, Švedska, Portugalija, Italija i Francuska. Četiri najbolje drugoplasirane selekcije su Holandija, Ukrajina, Island i Srbija.

Ono što je već sada izvesno je da naša selekcija nheće biti u povlašćenom šeširu odnosno za rivala može da očekuje neku od najboljih evropskih selekcija, ali ukoliko se Fudbalski savez Srbije konačno dozove pameti i selektoru Ćurčiću omogući da u timu ima makar polovinu reprezentativaca koji su već debitovali i u A timu nijedna selekcija za Orliće neće biti nepobediva.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter